CSÓLYOSPÁLOS

2021.12.01. 19:30

Rendbe tették a település temetőjét

Csólyospálos képviselő-testülete öt éve határozta el, hogy rendbe teszik a település temetőjét. A szándékot tettek is követték, a munkálatokhoz pályázati forrásokat kerestek.

Tapodi Kálmán

Á. Fúrús János a keresztnél

Fotó: Tapodi Kálmán

A Magyar Falu Program jóvoltából több ütemben tudták valóra váltani az elképzeléseiket, és összesen több mint 62 millió forintot nyertek a pályázatokon. A temetői beruházások a ravatalozó felújításával és bővítésével kezdődtek.

Á. Fúrús János polgármester örömmel számolt be arról, hogy a temető régi drótkerítését is sikerült kicserélni. – Az urnás temetkezések iránt megnövekedett az igény, így a nemrégiben elnyert 5 millió forintból épülhetett fel egy újabb urnafal – mondta el a községvezető, aki hozzátette: kicserélték a halott­hűtőt, illetve napelemes kandeláberek kerültek a temető új részébe, ahol térköveztek is. Utóbbi munkára 3 millió forintot költöttek.

– A legnagyobb vállalkozásunk most ősszel fejeződött be, és felújítottuk a temetőhöz vezető aszfaltutat. Az útépítést szintén a Magyar Falu Program pályázatán elnyert 29 millió forintból és 10 millió forint önerőből tudtuk elvégeztetni

– sorolta Á. Fúrús János, aki azt is elmondta, hogy egy magánszemély jóvoltából felújították a főbejáratnál álló keresztet is.

Á. Fúrús János a keresztnél
Fotó: Tapodi Kálmán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában