Fejlesztés

2021.12.08. 04:39

Rekordidő alatt tették biztonságossá a gólyák számára a hálózatot Kecskeméten

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. munkatársai rekordsebességgel építették át a Kecskeméti Hulladéklerakó mentén futó hálózatot a fehér gólyák védelmében. Az átépítés burkolt szabadvezeték és további innovatív hálózati megoldások alkalmazásával történt.

baon.hu

Az MVM Démász nagy hangsúlyt fektet a madárvédelemre, kiemelten figyeli és óvja a fehér gólyákat. Ezzel a céllal készült el rendkívül rövid idő alatt a kecskeméti hálózatátépítés, mintegy 2149 méter nyomvonalhosszban már burkolt szabadvezetékek szállítják az energiát, valamint 16 darab madárvédelmi célra készült, saját fejlesztésű kereszttartó, 33 darab madárbarát szigetelő és 2 darab új kialakítású oszlopkapcsoló is a madarak biztonságos életét szolgálja – írja az mvmhálozat.hu.

A hulladéklerakó telepeken található táplálék vonzza a gólyákat, ezért az MVM Démász Szegeden, a Sándorfalvi úti Regionális Hulladékkezelő telepen már 2019-ben elvégezte a szükséges beavatkozásokat a közcélú hálózatokon. A most elkészült kecskeméti átalakítás mellett pedig hamarosan további két hulladékkezelő telep közelében futó hálózat átépítése is sorra kerül.

Az MVM Démász madárvédelmi projektje évek óta figyeli a környezetet és mindent megtesz annak érdekében, hogy a legjobb megoldásokkal szolgálja a természetet és a madarak védelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában