Útinform

2021.12.17. 07:18

Mutatjuk, hol számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy hol kell forgalomkorlátozásra számítani pénten Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Fotó: Illusztráció/Máthé Zoltán / MTI

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a pénteki napra vonatkozóan:

 

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán

- Röszke irányába, Kunszállás térségében a szalagkorlátot javítják. 7.00-tól 11.00-ig a 103-as km-nél a külső sávba terelik a járműveket.

- Kiskunfélegyháza közelében 11.30 és 13.00 óra között burkolatjavítás miatt csak a belső sávon lehet autózni. 

- a Budapest felé vezető oldalon, délelőtt Kisteleknél, a 144-es és a 140-es km között a szalagkorlátot javítják. 7.00-től 11.00-ig a belső sávot lezárják. 

- ezt követően Petőfiszállás térségében, a 121-es km környezetében folytatódik a munka. 13.30 és 15.30 között a munkaterület mellett a belső sávba kell sorolni. 

Az M5-ös autópályán átadták a forgalomnak a 129-es km-nél megépült csengelei rejtett csomópontot. Fel- és lehajtani mindkét irányból a pihenőn keresztül lehet. A Bács-Kiskun megyei matrica továbbra is a 140-es jelű Kistelek csomópontig érvényes.

Átadták a forgalomnak az M44-es autóút újabb 6 km-es szakaszát Tiszakürt és Lakitelek között, melyen elkészült egy új közúti Tisza-híd is. 

 

Főutak:

A 49-es főúton, Csengernél, a Szamos-híd dilatációs szerkezetét javítják. Az 50-es km-nél sávzárás van érvényben, az áthaladási elsőbbséget táblák jelzik.   

Az 55-ös főúton a Bátai-főcsatorna hídját újítják fel. A 117-es km-nél lévő híd előtt az autósokat egy helyben kiépített terelőútra irányítják.  

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a Ceglédi úton a Szolnoki út és a Széchenyi tér között építési munkák miatt útszűkületen kell áthajtani. 

Kecskemétnél, a város északi elkerülőjén, a 445-ös és a 441-es főút csomópontjánál építési munkák miatt útszűkület van érvényben, de időszakosan a fél útpályát is lezárják.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében, az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös km-nél levő hídon félpályás korlátozás van érvényben.  

 

Kamion stop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (december 18-19.) szombat 22.00-tól, vasárnap 22.00-ig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában