hangolódás az ünnepekre

2021.12.05. 11:39

Mézeskalácsot díszítettek Szalkszentmártonban

A napokban a szalkszentmártoni Petőfi múzeumban kézműves foglalkozást tartottak felnőtteknek, ahol különböző motívumokat rajzolhattak mézeskalácsokra.

Gulyás Sándor

Hasznos technikai trükköket tanulhattak az érdeklődők

Fotó: Gulyás Sándor

Mézeskalács-díszítő foglalkozást tartottak a napokban a felnőtteknek a szalkszentmártoni Petőfi múzeumban. A kurzuson részt vevők megtanulhatták az íróka használatát és a színezést is.

– A mézeskalács iránti szerelem tíz évvel ezelőtt kezdődött, amikor a gyesen töltött év utolsó hónapjaiban új hobbira bukkantam. Rá kellett jönnöm, hogy megunhatatlan és mindig megújuló alapanyagra találtam, mert a mézeskalácstészta felhasználható minden ünnepkörhöz és eseményhez, az év minden hónapjában. A legismertebb mégis a karácsony, amikor a háziasszonyok is évről évre elkészítik a családjuk és vendégeik számára a fahéjas, ánizsos, szegfűszeges sütiket. A foglalkozáson az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat osztottam meg azokkal, akik tanulni, fejlődni szerettek volna. A kézzel készített termékben többórányi gyakorlás és munka mellett benne van a készítője szíve, szeretete – fogalmazott Mészáros Szilvia közművelődési szakember, a foglalkozás vezetője. A motívumok és sorminták rajzolását hangulatos zene és forró tea kortyolása mellett gyakorolták a foglalkozás résztvevői.

Hasznos technikai trükköket tanulhattak az érdeklődők
Fotó: Gulyás Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában