Galériával

2021.12.20. 17:12

Ismét átadták a betlehemi szeretetlángot a térség képviselőinek Csávolyon

A kis csávolyi Szent Szív Templomban immár hagyomány, hogy advent negyedik vasárnapján a cserkészek által Betlehemből elhozott szeretetlángot Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője átadja a térség képviselőinek.

Márton Anna

Szűcs Csaba plébános celebrálta a misét Fotó: Márton Anna

Szűcs Tibor celebrált misét december 19-én, aki hangsúlyozta, hogy most is közeledik felénk Mária mint egykor, s hangsúlyozta, hogy Karácsonyunk azért van, mert azt ünnepeljük, hogy Isten emberré lett, egy lett közülünk, közénk jött.

— Mária vállalta a kockázatot, az akadályt, hogy bejárja ezt az utat és végig hordozza a gyermeket. Mária azzal a tudattal indul el, hogy szükség van rá. Az ő szolgálatára szükség van. Ez ugyanúgy igaz ma is. Közeledik, jön felénk Mária, ma is hordozza a Megváltót és ma is ugyanígy az ő szolgálata által örömünk beteljesül. Nem csupán arról szól, hogy egy csoda történt, hanem annak az öröme, hogy Isten működik. Isten úgy működik, hogy közel van hozzánk ma is. Karácsonyunk azért van, mert azt ünnepeljük, hogy Isten emberré lett, egy lett közülünk, közénk jött. Az én örömöm abban legyen teljes, hogy működik az én életemben, működik az én városom életében , működik az én hazám történetében. Nem csak a múltban, hanem most is. Ennek a jelét szeretnénk mi is megtapasztalni és ennek a jelét szeretnénk otthonunkba haza vinni. Ennek a teljességét szeretnénk karácsonykor megélni. Annak a teljességét, hogy Isten azért jött hogy velünk legyen — mondta Szűcs Tibor plébános prédikációjában.

A misét követően Zsigó Róbert átadta a térség polgármestereinek és képviselőinek a Betlehemből érkező szeretetlángot, hogy elvihessék a településeikre az ott élőknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában