Alkotói pályázat

2021.12.16. 19:15

Első díjat nyert a kiskunhalasi tanuló a pályázaton

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzmegelőzési Bizottsága online találkozó keretében hirdette ki az idei év alkotói pályázat országos döntőjének eredményeit.

Pozsgai Ákos

Hegedűs Bettina első díjat nyert a pályázaton

Fotó: POZSGAI AKOS

A bírálóknak idén is nehéz dolguk volt, négy kategóriában, kategóriánként három korcsoportban kellett rangsort felállítaniuk. Összesen háromezer-ötszáz alkotás érkezett, ez másfélszerese a tavalyi termésnek. 

Dr. Berki Imre, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának igazgatója úgy fogalmazott, hogy minden gyermek nyertes, hiszen a gondolataikat az alkotások maradandó formában őrzik meg. S. Tóth Anikó tűzoltó százados, a Kommunikációs Szolgálat munkatársa az irodalmi művek értékelésekor az érzelmek kifejezését, az egyedi stílust és a kritikus, egyúttal felelős gondolkodást emelte ki. 

Bács-Kiskun megyéből Hegedűs Bettina, a kiskunhalasi református gimnázium 9. c osztályos tanulójának Tűzvész családi házban című pályaműve a szabadkézi rajz kategóriában Bács-Kiskun megyében a legjobb lett, és az országos versenyt is ő nyerte meg ebben a kategóriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában