Galériával

2021.12.21. 16:30

Adományokkal kedveskedtek a kecskeméti diákok a Wojtyla gondozottjainak

Kedden dupla meglepetés is fogadta a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyhájára érkező szegényeket. Ünnepi műsort adott a Kecskemét Táncegyüttes, és nagy mennyiségű adományt hozott a Gáspár középiskola.

Sebestyén Hajnalka

A Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának Diákönkormányzata szervezte az adománygyűjtést

Forrás: Bús Csaba

Krisztus születésének ünnepe közeledtével idén is adománygyűjtést szervezett a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának Diákönkormányzata a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. Az ajándékokat az intézmény diákjai és pedagógusai, élen a 13/E osztállyal adták össze.

Az egész iskolát megmozgató karitatív akciót nemcsak a diákok szociális érzékenysége motiválta, hanem a négy évvel ezelőtt elhunyt igazgatóhelyettes, Haincz József áldott emléke is, aki korábban hosszú éveken át állandó támogatója volt a Wojtyla Háznak. A felajánlások között tartós élelmiszerek, ruhaneműk, könyvek, bébiruhák és játékok is helyet kaptak.

Az adományt Jóljárt Zoltán igazgató, Bogyóné Székely Veronika, a diákönkormányzatot segítő oktató, Könyves Edit, a 13/E osztályfőnöke, Forgó Márk 13/E osztályos diák, Ignácz Bence, a Szakképzési Centrum igazgatója adta át. A rászorulók még ünnepek előtt megkapják a csomagokat. 

Ebéd előtt szólt a zene is. A Kecskemét Táncegyüttes lépett fel az ebédlőben. A karácsonyi ünnepkörhöz kötődő betlehemezést, regölést és a kapcsolódó népszokásokat elevenítették fel táncaikkal. 

Az ebédet Leviczky Cirill önkormányzati képviselő, a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja támogatta.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában