galériával

2021.11.19. 11:30

Úthálózat- és épületkorszerűsítéssel fejlődik Bácsszentgyörgy

A Magyar Falu Program pályázatnak köszönhetően összesen 12 millió forint költségből készült el idén a játszótér és a fitneszpark. Még további közel 70 millió forintot pályázott sikeresen az önkormányzat útfelújításra, a kultúrház és az önkormányzati épület korszerűsítésére. Az ünnepélyes átadást november 18-án csütörtök délután tartották, amelyen részt vett Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője.

Márton Anna

Zsigó Róbert köszöntőjében kiemelte, hogy a kormány egyik legfontosabb célja az elmúlt esztendőkben az volt, hogy a vidéki településeket is fejlessze.

– Azt gondolom, hogy valóban fontos az a munka, amelyet elvégzünk. Tesszük ezt azért, hogy a vidéki településeken élők is megfelelő körülmények között tudják igénybe venni az önkormányzat, vagy az állam által biztosított szolgáltatásokat. Ahhoz képest, hogy Bácsszentgyörgyön alig több mint 100 fő él, az elmúlt években sok minden történt. Mindannyiunk számára fontosak ezek a fejlesztések, amelyek azt mutatják, hogy sikeres az önkormányzatok és a kormány együttműködése – mondta köszöntőjében Zsigó Róbert.

Illi Ferenc polgármestertől megtudtuk, hogy összesen 12 gyermek van a parányi községben.

– Szép számmal jöttek már a gyermekek és birtokba vették a játszóteret az elmúlt napokban. Mindenszentek napján is azt láttuk, hogy amíg a szülők a temetőbe mentek, addig a gyerekek a játszótéren játszottak – mesélte hírportálunknak Illi Ferenc polgármester.

Hozzátette, hogy ezen felül útfelújításra11,5 millió forintot költhetnek, melyet a Magyar Falu Program pályázatán nyertek a Rákóczi utca felújítására.

Az önkormányzat tetőszerkezetének cseréjére, felújítására és fűtéskorszerűsítésre további 30 millió forintot pályáztak sikeresen. Közel 25 millió forintból a Kultúrház fűtéskorszerűsítését is megoldhatják. Itt napelemeket is felszerelnek.

– Ezen kívül 3,3 millió forintot kulturális programok szervezésére, bérköltségre és rendezvénysátor vásárlására nyertünk, szintén a Magyar Falu Programból. A sátrat a környező falvakkal közösen szeretnénk megrendelni egy gyártótól. Az a cél, hogy kölcsön tudjuk egymásnak adni ezeket egy-egy rendezvényre. Összefűzhető sátrakra gondoltunk – tette hozzá a polgármester.

A kivitelezővel már tárgyalásban vannak, várhatóan az utat március végére elkészítik, az önkormányzat tetőcseréjét pedig tavasszal kezdik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában