Tíz osztályban rendeltek el digitális oktatást a református iskolában

Hétfőtől péntekig nem mehetnek iskolába a Kecskeméti Református Általános Iskola három-három elsős és másodikos, két ötödikes, valamint egy-egy harmadikos és negyedikes osztályának diákjai koronavírusos megbetegedés miatt.

Munkatársunktól

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy, az iskolába járó gyermek szüleitől értesültünk arról, hogy szombati keltezéssel kaptak levelet Tóth Attila igazgatótól. Ebben arról értesíti a szülőket, hogy az iskola több osztályában covidos megbetegedés igazolódott a héten.

Az érvényben lévő intézkedési rendnek megfelelően eljárva a megbetegedéseket az iskolavezetés jelentette a járási hivatal népegészségügyi osztályának és felvették a kapcsolatot az Oktatási Hivatallal.

A telefonos egyeztetés során a hivatal november 22-26-ig tantermen kívüli digitális munkarend bevezetését rendelte el három-három elsős és másodikos, két ötödikes, valamint egy-egy harmadikos és negyedikes osztálynak. Az igazgató felhívta a figyelmet, hogy a pedagógusok által a Teams felületen adott feladatokat a tanulóknak kötelességük elvégezni és a gyerekek a lehetőségekhez mérten a meghirdetett online órákon vegyenek részt. Tóth Attila igazgató azt is hangsúlyozta, hogy mielőbb tájékoztassák a szülők az iskolát, ha a gyermek pozitív tesztje igazolható.

A fenntartóval egyeztetve november 22-től visszavonásig a református általános iskolába külsős személyek nem léphetnek be szakkör és egyéb órák megtartása miatt.

Így nem lesznek szakkörök, focis testnevelés órák, délutáni elfoglaltságok, beleértve a tömegsportot is. Egyedül a hangszerórák megtartása lehetséges, ahol egy gyermek van egyedül a pedagógussal.

Portálunk úgy értesült, hogy a református iskolában már múlt héten is volt olyan alsós osztály, amelynél digitális tanrendet kellett elrendelni.

Az iskolai járványügyi intézkedésekkel nemrég foglalkoztunk annak nyomán, hogy több kecskeméti (állami fenntartású) iskolával kapcsolatban jutott el szerkesztőségünkhöz az az információ, hogy karanténba került egy egész osztály. Másfél hete Zsámboki Anna tankerületi igazgató annyit árult el, hogy a kecskeméti tankerületben az iskolai osztályok nagyjából 1 százalékát érintik tanügyi intézkedések, és egyetlen iskolában sincs teljes, egész intézményt érintő tantermen kívüli digitális munkarend. Azóta valószínűleg romlott a helyzet, több más kecskeméti iskolából is hallottuk, hogy elrendelték az otthoni tanulást.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában