fejlesztések

2021.11.14. 18:01

Sokat javult az utcák állapota Tasson

A pályázati sikereknek köszönhetően öt belterületi utca újult meg Tasson.

Gulyás Sándor

Németh Gábor polgármester <br>Fotó: Gulyás Sándor

A Belügyminisztériumtól elnyert 19,5 millió forintos támogatásból a Malom és a Rákóczi, a magyar falu programos 15,3 millió forintos forrásból a Bajcsy-Zsilinszky, a Rácz László utca, valamint a Szent István tér piac előtti szakasza kapott mintegy 1300 méter hosszúságban új aszfaltréteget.

Németh Gábor polgármester
Fotó: Gulyás Sándor

– Az elmúlt tíz esztendőben jelentős útfejlesztés valósult meg településünkön több mint tíz kilométer hosszban. A legjelentősebb beruházásnak a községet átszelő, jelentős tranzitforgalmat lebonyolító Dózsa György és Széchenyi út rekonstrukciója jelentette. Az évtizedek óta várt beruházás bruttó 622 millió forintból valósult meg tavaly, melyből 220 millió forintot a tassi önkormányzat rendelt a projekthez, szintén a megyei terület- és településfejlesztési operatív programos (TOP) forrásból. Tavaly a Magyar Falu Program pályázata segítségével újítottuk fel a Szeretet utcát 14,7 millió forintos támogatással.

Számottevő volt még a védgátat a település északi részén fekvő üdülőteleppel összekötő külterületi út rehabilitációja.

A beruházásra a vidékfejlesztési pályázaton hatvanhárommillió forintot nyert önkormányzatunk. A 2,5 kilométeres külterületi út rekonstrukciója mintegy háromszáz ingatlant érintett. A munka természetesen nem áll meg, az útépítések a TOP+ pályázati lehetőségek függvényében folytatódnak – tájékoztatta lapunkat Németh Gábor polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában