Sokan felmondhatnak, ha kötelezik őket az oltásra

Aki eddig nem oltakozott, azt már nehezen lehet meggyőzni – mondta hírportálunknak több cégvezető.

Barta Zsolt

Fotó: Barta Zsolt

A kormány legutóbbi döntése szerint a munkáltatók maguk dönthetik el, hogy kötelezővé teszik-e a koronavírus-járvány elleni vakcinák felvételét a munkavállalóik számára. Erről kérdeztünk néhány Bács-Kiskun megyei cégvezetőt.

– A negyvenöt kollégám közül tizenketten nem igényelték az oltást. A héten egy-két munkatársam még felveszi a vakcinát. Senkit sem kötelezek erre, ugyanakkor az üzemorvossal teszteltettem az embereket. Így mindenki megtudhatta, mennyi ellenanyagot termel a szervezete – nyilatkozta hírportálunknak Kévés Ferenc, a soltvadkerti Autocent Kft. cégvezetője.

Mint mondta, akinél ez a szám nulla, az most már tudhatja, hogy védtelen a koronavírussal szemben. A cégvezető abban bízik, hogy ez majd felnyitja a szemét az érintett kollégáknak, hogy nagy veszélyben vannak. Mint azt Kévés Ferenc elmondta, ő maga két Astra Zeneca- és egy Moderna-oltást kapott.

A keceli Benedeczki Műhelyben tizenöt ember dolgozik, ez idáig ketten nem vették fel a koronavírus elleni védő­oltást. Benedeczki Lajos cégvezető azt mondta, hogy ő példát mutatva három Pfizer-oltáson van túl.

Azok, akik nem igényelték az oltást, már hetek óta maszkban dolgoznak.

A múlt héten – látva az egyre súlyosbodó helyzetet – eldöntötték, hogy mindenki maszkban fog dolgozni a műhelyben. Az ügyfelek rendelését továbbra is fogadják a cégnél, ugyanakkor sokkal biztonságosabb körülmények között veszik át a javítandó alkat­részeket.

Borbényi László, a keceli Fürtös étterem tulajdonosa elmondta, hogy náluk a munkatársak húsz százaléka nincs beoltva. Hiába is mond bármit nekik, nem tudja őket meggyőzni. Ha munkaadóként kötelezné az oltatlanokat, akkor fel is mondanának.

Ha elkapnák a koronavírust és megtapasztalnák ennek a következményeit, akkor lehet, hogy másként viszonyulnának az oltáshoz

– mondta az üzletember.

Fábián Sándor, Tabdi polgármestere két oltáson van túl, illetve pont egy éve volt beteg. Két testvére közül az egyik kigyógyult, a másik még gyógyu­lóban van a betegségből. Mint mondta, mindenkinek ajánlja az oltást, az önkormányzati dolgozók többsége ezt már felvette, aki nem, azt viszont nem kényszerítik erre.

Borítóképünkön a soltvadkerti autókereskedés látható, illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában