galériával

2021.11.16. 17:25

Két beruházást adtak át Szabadszálláson

Kedden adták át a a felújított balázspusztai ravatalozó épületét és az új játszóteret Szabadszálláson.

Gulyás Sándor

Rvatalozó és játszótérátadás Szabadszállás Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/11/16

Fotó: Gulyás Sándor

Megújult a balázspusztai ravatalozó épülete, illetve új játszótér épült Szabadszálláson, a Rozsnyai Mátyás tér melletti területen. A pályázati forrásból és saját erőből megvalósult beruházásokat kedden adták át.

Fotó: Gulyás Sándor

– Több mint ötmillió forintot nyert önkormányzatunk a LEADER-program keretében, melyből két beruházás valósult meg. A balázspusztai temető ravatalozójának felújítására mintegy ötmillió forintot költöttünk. A projekt keretében a szakemberek kicserélték az épület elöregedett tetőszerkezetét, nyílászáróit, kiépült az elektromos hálózat, újravakolták és -festették a falakat, megújult a burkolat is. Emellett egy hidroforkutat is létesítettek az épület szomszédságában – fogalmazott Darabos József polgármester.

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő köszöntőjében a hitélet fontosságát emelte ki.

– Manapság Kelet-Közép-Európában rendkívül fontos, hogy a keresztény hitéletet megtartsuk magunk számára. A kereszténység felszabadító erejét, a munka becsületét, az elődeink és utódaink iránt érzett kötelességtudatot megőrizzük. Az egyházak és az állam együttműködése rendkívül kiegyensúlyozott. Bizonyítja ezt az is, hogy Magyarország kormánya az elmúlt 10 évben 3000 templom felújítását, és mintegy 150 megépítését támogatta, hozzájárulva a közösségek lelki megerősítéséhez. A nagyívű program része a balázspusztai temető ravatalozójának felújítása is – emelte ki a térség országgyűlési képviselője.

A beruházásokat Pálinkás Gyula református lelkipásztor áldotta meg.
Fotó: Gulyás Sándor

A támogatási keretből és a mellé rendelt tíz százalékos önerőből közel tizenegymillió forint jutott Szabadszálláson, a Rozsnyai téri játszótér kialakítására.

– A rendelkezésre álló forrásból egy komplex, 200 négyzetméteres, öttornyos eszköz került elhelyezésre a fitneszpark szomszédságában. Kiépült a napelemes világítás, a járdák az önkormányzat szakemberei és az önkéntesek segítségével készültek el. Terveben van a közösségi tér továbbfejlesztése, padok kihelyezése, illetve további parkosítás – tette hozzá a városvezető.

Dr. Salacz László a játszótérátadó ünnepségen a kormány családpolitikai intézkedéseit, és azok hatásait emelte ki. Elmondta, Magyarországon mi nem a migrációban, az érzékenyítésben, a nyílt társadalomban hiszünk, hanem a keresztény gyökerű kultúránkban, ami évezredeken keresztül biztosította Európa és hazánk számára a felvirágzást. Mi nem a migrációt választottuk megoldásként a demográfiai kihívásainkra, hanem a gyermekvállalás támogatását.

A megújult létesítményeket Pálinkás Gyula református lelkipásztor áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában