galériával

2021.11.01. 15:05

Keresztutat szenteltek az orgoványi katolikus temetőben

A hívek adományaiból valósult meg az a Stáció, melyet hétfőn szentmise keretében szenteltek fel az orgoványi Római Katolikus Temetőben.

Horváth Péter

Dr. Czár János nyugalmazott plébános, Stáció szentelés, Orgovány

Fotó: Horváth Péter

A temető főbejáratától induló keresztút egyedülálló módon összesen 16 állomáson mutatja be Jézus szenvedéstörténetét, szemben a hagyományos kálváriák 14 stációjával. Nulladik állomása Az utolsó vacsora, a végső, tizenötödik pedig a csupán néhány helyszínen, köztük Lourdes-ban is ábrázolt Feltámadás. Minden Stáció felállítását a közösség más-más tagja, illetve társasága támogatta.

A felszentelést magában foglaló szentmisét Dr. Czár János nyugalmazott plébános celebrálta. Az atya a szentelést megelőzően elmondta, hogy végre immár az orgoványi temetőben is van Keresztút és köszönetet mondott mindazoknak a családoknak és közösségeknek, akik adománnyal támogatták ennek megvalósulását. Méltatta a hívek nem kis anyagi áldozattal járó felajánlását, melynek köszönhetően néhány nap alatt rendelkezésre állt a felállításhoz szükséges forrás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában