galériával / videóval

2021.11.22. 13:20

Megérkezett Kecskemét karácsonyfája a főtérre

Hétfőn délelőtt vágták ki Máriahegyben és szállították a főtérre azt 18-20 méteres gyönyörű Nordmann-fenyőt, amely idén Kecskemét karácsonyfája lesz.

Hraskó István

Fotó: Hraskó István

A Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. (KVÜ) október közepén tett felhívására – melyben a város idei karácsonyfáját keresték – több ajánlat érkezett, közülük a máriahegyi Árva-Tóth Zsolt Nordmann-fenyője bizonyult a legideálisabbnak. A fa emelését és szállítását a Dirner Daru Kft. vállalta, felajánlásként.

A KVÜ munkatársai hétfőn reggel 8 óra körül láttak neki a körülbelül 18-20 méteres fenyő kivágásának. Maga a vágás nem volt bonyolult művelet, viszont annál nehezebb mutatványnak tűnt a hatalmas fa átemelése a kerítés és a villanyvezetékek fölött, majd ráfektetése a teherautó pótkocsijára. Szerencsére minden probléma nélkül ment, a szakemberek profin dolgoztak. Ezután már csak az ágakat kellett kicsit közelebb szorítani a törzshöz, hogy a szűk utcában gond nélkül kiférjen. Innentől kezdve rendőri felvezetés és az útvonal szakaszos lezárása mellett viszonylag gyorsan célba ért a szállítmány.

– Ez a fa volt a kertünk dísze. Ha valaki jött hozzánk, útbaigazításként csak annyit kellett mondani, hogy „lefordulsz balra, és ott a nagy fenyőnél”. Gyönyörű látvány volt – mondta szomorúan, ugyanakkor büszkén és kicsit meghatottan is Árva-Tóth Zsolt, Kecskemét idei karácsonyfájának „nevelője” és felajánlója.

Fotó: Hraskó István

Mint elmesélte, huszonnégy évvel ezelőtt költöztek ki a Széchenyivárosból Máriahegybe, és első itteni karácsonyukra egy gyökeres fenyőt vettek, majd az ünnep elmúltával Zsolt kiültette a kertbe. És a kis fa jól érezte magát náluk, évről-évre nőtt, és már tényleg messziről lehetett látni.

Aztán a felhívást olvasva elgondolkodtak, hogy megteszik a nemes felajánlást a városnak. Nem volt könnyű döntés, először Zsolt ódzkodott tőle, de aztán beadta a derekát, utána felesége siratta meg többször a fenyőt. De az jól érzéssel tölti el őket, hogy Kecskemét idei adventjének szép dísze lesz a főtéri karácsonyfa – Nordmann egyébként még soha nem volt –, és sokaknak örömet okoz majd.

– Még pár fenyő nő a kertünkben, mert többször gyökeres karácsonyfánk volt, de aztán egy idő után már elfogyott a hely. A Nordmann helyére valamilyen különlegességet fogunk ültetni – tette hozzá Árva-Tóth Zsolt, aki bekísérte a fát egészen a főtérig, itt pedig egy ajándékcsomagot vehetett át a neki köszönetet mondó dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármestertől.

A karácsonyfa díszítéséről a Polgármesteri Hivatal gondoskodik. A fa vízkeresztig marad a téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában