ÚTINFORM

2021.11.25. 07:20

Itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy hol kell forgalomkorlátozásra számítani csütörtökön Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Forrás: shutterstock

Fotó: Illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a csütörtöki napra vonatkozóan:

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,

– Dabas és Örkény térségében a víznyelőrácsokat tisztítják. A 43-as és az 52-es kilométer között, a Röszke felé tartó oldalon szakaszosan lezárják a belső sávot.

– Kecskemét közelében, a 90-es kilométernél a reggeli órákba a szalagkorlátot javítják. 7-től 9-ig a Budapest felé vezető oldalon a belső sávot elkerítik a forgalom elől.

– Hasonló munkát végeznek Röszke felé, a Petőfiszállási pihenőnél. A 124-es kilométernél rövid szakaszon a belső sávba kell sorolni.

– Balástya és Szeged térségében több helyen a szalagkorlátokat javítják. A munkaterületeknél mindkét oldalon a belső sávot zárják le.

– Kecskemétnél és Kistelek közelében a burkolat hézagait öntik ki. A Röszke felé tartók a 99-es, majd a 141-es kilométernél sávlezárásra és sebességkorlátozásra készüljenek!

Főutak:

Az 55-ös főúton,

– a Pörböly és Bátaszék közötti szakaszon felújítják a burkolatot. A munkaterületnél félpályás lezárás van érvényben.

– a Bátai főcsatorna hídját újítják fel. A 117-es kilométernél lévő híd előtt az autósokat egy helyben kiépített terelőútra irányítják.

– Mélykút és az 53-as főút közötti szakaszon hófogó rácsokat helyeznek ki, munkaidőben útszűkület mellett dolgoznak.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a Ceglédi úton a Szolnoki út és a Széchenyi tér között építési munkák miatt útszűkületen kell áthajtani.

Kecskemétnél, a város északi elkerülőjén, a 445-ös és a 441-es főút csomópontjánál építési munkák miatt útszűkület van érvényben, de időszakosan a fél útpályát is lezárják.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,

– az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös kilométernél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.

– a Kalocsa és Szakmár közötti útszakaszon, a 10-es és a 22-es kilométer között burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani. A 15-ös kilométernél lévő híd lezárása miatt a forgalmat a Homokmégy, majd a Kalocsa felé vezető útra terelik el.

Kamion stop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (november 27-28.) szombaton 22.00-tól vasárnap 22.00-ig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

(A 2021. november 4-ét követő hétvégétől a nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább 7-es (EURO 3-as) környezetvédelmi osztály besorolású tehergépjárművekre már nem vonatkozik a tilalom.)

Bővebb információk: utinform.hu/hu/static/kamionstop

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról a honlap térképes nézetében talál.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában