előadások

2021.11.07. 20:19

Folytatódik a Szenior Akadémia Kecskeméten

Valóban sajátjaink-e a döntéseink – a manipuláció háttere és technikái címmel hallgatható meg Kecskeméten a Szenior Akadémia újabb előadása.

Sebestyén Hajnalka

A kecskeméti Neumann János Egyetem a CédrusNet Kecskemét Programmal összefogásban sikerrel folytatja az ősszel útjára indított „Hírös Szabadegyetem – Szenior Akadémia” előadássorozatát. Ennek újabb programja szerdán 17 órakor kezdődik a Neumann János Egyetem GAMF Karán, a Bolyai János kiselőadóban.

Dr. Nagy Péter, a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar docense, fizikusa Valóban sajátjaink-e a döntéseink – a manipuláció háttere és technikái címmel tartja meg előadását.

Az ajánlóban a következő olvasható az előadásról. Az emberi tudat ugyanarra az ingerre eltérő válaszokat adhat. De megérthetjük-e, hogy mi áll ennek a hátterében és vajon használhatjuk ezen ismeretünket arra, hogy miként manipuláljuk a gondolkodást? Az agy egy nagy bonyolultságú rendszer, melynek viselkedése igen komplex módon függ a bemenettől (külső ingerek, hatások) és a belső (rögzült tudás, illetve pillanatnyi fiziológiai, pszichés) állapottól. A manipuláció praktikusan azt jelenti, hogy a rendszer belső állapotát (paramétereit) célirányosan úgy állítjuk be, hogy valamely adott bemenetre a kívánt kimenet (válasz) következzen be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában