fejlesztés

2021.11.23. 20:46

Először alakítanak ki műjégpályát Kalocsán

A pálya a Tomori Pál Városi Könyvtár és a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola közös, zárt udvarán lesz elérhető a hét minden napján.

Gábor János

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Bejelentette az év hátralévő részében várható ünnepi rendezvényeit, illetve szabadidős programjait a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIK). Az önkormányzati cég múlt héten tartott sajtótájékoztatóján kiderült, hogy valóra válik a korcsolyázás helyi szerelmeseinek régi álma: a városban először alakítanak ki műjégpályát, ami több mint két hónapig fog működni.

Az Emika Elektromechanikai Zrt. segítségével létrejött koripálya a Tomori Pál Városi Könyvtár és a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola közös, zárt udvarán lesz elérhető a hét minden napján. A pályát 2021. november 25-e és 2022. január 26-a között működteti a KIK és az Emika.

Hétköznapokon délután kettőig csak iskolai csoportok használhatják, majd délután háromtól este fél nyolcig bárki igénybe veheti.

A díjmentes szolgáltatással hétvégén és ünnepnapokon is élhetnek a kalocsaiak, sőt, diákok számára tartani fognak úgynevezett Kori Discót, amikor éjfélig lehet bent tartózkodni.

Az Innovációs és Közművelődési Központ sajtótájékoztatóján dr. Filvig Géza polgármester elmondta: külsőségeiben is igazodik a város az adventi időszakhoz, így a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. folytatja a közterületi fénydekorációk telepítését. Megjegyezte: bár a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban bőven lesznek karácsonyi események, a Szentháromság tér a még legalább de­cember 31-ig tartó felújítások miatt nem veszi ki a részét a programokból, így azokat főleg a sétálóutcára és a városi színházra koncentrálják.

Hozzáfűzte: a Kalocsa Jövőjéért Egyesület által is támogatott események szinte mindegyike ingyenesen látogatható – ez alól csak a január 1-jei Újévi operettgála lesz kivétel. Részletes információk a koripálya nyitva tartásáról és az ünnepi programokról a kiknonprofit.hu oldalon olvashatók.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában