fejlesztés

2021.11.07. 06:55

Befejeződött a fülöpszállási alapellátó központ felújítása

A családsegítő- és gyermekjóléti szolgálat komplex fejlesztése is megvalósulhatott az ötvenmillió forintos pályázati forrásból.

Gulyás Sándor

Befejeződtek a többfunkciós szociális alapellátó központ épületének felújítási munkálatai Fülöpszálláson. Az épületben a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat, valamint egy ebédlő is helyet kapott. Egy évek óta üresen álló épület átalakítására, felújítására ötvenmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán az önkormányzat. A kivitelezési munkák tavasszal kezdődtek el.

– A beruházás eredményeképpen, a mintegy 270 négyzetméteres alapterületű épületben, a szociális alapszolgáltatások, valamint a családsegítő- és gyermekjóléti szolgálat komplex fejlesztését valósította meg az önkormányzat. A felújítás során megtörtént az energetikai, energiahatékonysági korszerűsítés is. A hőszigetelésen és nyílászárócseréken túl elektromos fűtési berendezéseket, valamint inverteres klímarendszert építettek ki a szakemberek. Az energiát gazdaságos üzemeltetésű napelemes rendszer biztosítja – fogalmazott Guba­csi Gyula polgármester.

A felújítást követően a gyermekjóléti ellátásban részesülők kulturált, egyúttal bizalmasabb körülmények között tudják eltölteni idejüket, megbeszélni problémáikat. A családsegítő és gyermekjóléti szolgálat a beruházás eredményeként speciális feladatainak is eleget tud tenni. A jövőben a kapcsolattartási formák bármelyikéhez biztosítani tudják a szakemberek a megfelelő intézményi kereteket, munkaidőben és szükség esetén munkaidőn kívüli – külön egyeztetett – időpontokban.

– A megújult épületben a szociális étkeztetésben részesülők igényes, tágas étkezőben tudják akár helyben elfogyasztani az ebédet. Emellett az új épület ad helyet a házi segítségnyújtás gondozóinak is. A fejlesztés során megvalósult az akadálymentesítés, ami hozzájárul ahhoz, hogy a szolgáltatások elérése az idős emberek, illetve a babakocsival érkező családok számára is biztosított legyen. A rendelkezésre álló keretből futotta a szükséges bútorok, berendezési és felszerelési tárgyak beszerzésére is – tette hozzá Gubacsi Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában