beruházás

2021.10.26. 13:55

Saját jégpályát vásárol Kiskunfélegyháza

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen döntöttek arról, hogy a tervek szerint egy 600 négyzetméteres jégpályát vásárol Kiskunfélegyháza, de szó esett a régóta várt Molnártelepi összekötő út felújításáról is.

Vajda Piroska

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Bérlés helyett a jégpálya megvásárlása mellett döntött a város képviselő-testülete legutóbbi ülésén. A jégpálya tulajdonosával kötött bérleti szerződés ugyanis lejárt, a társaság pedig felajánlotta megvásárlásra a komplett 600 négyzetméteres jégpályát a városnak 12 millió 430 ezer forintért. Tekintettel arra, hogy egy hasonló méretű mobil jégpálya egy szezonra történő bérleti díja nagyságrendileg megközelíti az ajánlati árat, indokolt az adásvétel lehetőségével élni – olvasható az ügyben készült előterjesztésben, amit elfogadott a képviselő-testület. Így a jövőben a jégpályát a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. üzemelteti majd.

A képviselő-testületi ülésen szó volt a régóta várt Molnártelepi összekötő út felújításáról is. A városatyák döntése értelmében egy lépéssel közelebb kerültek az útrekonstrukcióhoz. Az önkormányzat ugyanis kezdeményezi a vasúti sínekkel párhuzamos út szélesítéséhez szükséges, jelenleg a magyar állam tulajdonában és a MÁV vagyonkezelésében lévő terület ingyenes önkormányzati tulajdonba adását.

Az érintett külterületi út a tervek szerint hét méter szélességben és 673 méter hosszúságban épül meg.

Ezzel párhuzamosan gyalogos- és kerékpáros-forgalomra alkalmas út is megvalósul. A beruházáshoz azonban az érintett útszakaszon a meglévő távközlési kábelek kiváltása is szükséges. Az előterjesztésből az is kiderül, hogy a tervezett Molnártelepi összekötő út várhatóan két éven belül megvalósul. A közel 500 millió forintos beruházást pályázati támogatásból, önkormányzati önerőből és vállalkozási hozzájárulásokból építik meg.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában