galériával

2021.10.26. 19:55

Nyugállományú katonákkal találkozott Benkő Tibor Kalocsán és Halason

Kedden Kalocsán és Kiskunhalason folytatódtak a nyugállományú katonák és honvédségi dolgozók részére szervezett fórumok. A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program sikereiről és jövőbeli céljairól, az Obsitos és Veterán Program eddig körvonalazódott részleteiről és a biztonsági környezet változásairól beszélt Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Pozsgai Ákos

a20211026_benok_tibor_honvedelmi_miniszter_halas_PA_PN

Fotó: Pozsgai Ákos

A tárca vezetője előbb Kalocsán, majd néhány órával később Kiskunhalason találkozott a nyugállományúakkal és beszélgetett a honvédséget érintő aktuális témákról. Kiskunhalason a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület elnöke, Romvári Frigyes, nyugállományú ezredes fogadta Benkő Tibor honvédelmi minisztert, aki a volt helyőrségébe látogatott haza.

A kötetlen beszélgetésen szó esett a haderőfejlesztés előttünk álló lépéseiről, a honvédség jövőbeli terveiről, a katonai életpálya fontosságáról, az oktatás, a képzés, a kiképzés és a pályára irányítás témaköreiről, valamint az Önkéntes Tartalékos Rendszer megújításáról.

Fotó: Pozsgai Ákos

A találkozó résztvevői közvetlen fogalmazhatták meg kérdéseiket a honvédelmi miniszternek, aki egyenként válaszolta meg azokat. Hangsúlyozta, hogy a honvédelem kérdése közös ügyünk, így, ha eredményesek szeretnénk lenni, mindannyiunknak tennünk kell érte.

Kitértek a nyugállományú bajtársakat és egyesületeket érintő kérdésekre is. A Benkő Tibor hangsúlyozta, hogy a nyugállományú bajtársakról való gondoskodást magasabb szintre kell emelni, hiszen hatalmas szükség van a nyugállományú katonák és honvédségi nyugdíjasok tapasztalataira, gyakorlati felkészültségére és elkötelezettségére, amivel a jelenleg aktív állományt tudják segíteni. Kérte a jelenlévőket, hogy továbbra is támogassák a honvédség folyamatos fejlődését, legyenek részesei ők is az előre mutató fejlődési folyamatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában