richter egészségváros

2021.10.19. 14:31

Magasan a kiskunhalasi kórháznak gyűjtötték a legtöbb adományt

Idén a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak, a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházának gyűjtötték a lakosok a legmagasabb összegű adományt, 8,7 millió forintot az országos Richter Egészségváros-rendezvény keretében – derült ki a Richter Gedeon Nyrt. közleményéből.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos / archív felvétel

Mint arról korábban beszámoltunk, Kiskunhalas főterén júniusban a 3,5 milliós forintos alapadományt további 5,2 millió forinttal gyarapították az emberek a szűréseken, tanácsadásokon és online előadásokon való részvételükkel. Így közel 2 millió forinttal nagyobb összeget kapott a halasi kórház, mint a második legtöbb adományt összegyűjtő egészségügyi intézmény.

A hazai gyógyszergyártó társaság közleményéből az is kiderül, hogy az idei hét Richter Egészségváros alkalmával több mint 43 millió forint adományt adtak át a támogatott intézmények számára. Az adományoknak pedig egyre nagyobb szeletét teszik ki az online aktivitásokkal szerzett pontok. Az élő közvetítés iránti növekvő érdeklődést mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az idei évben megdőlt a virtuális pontgyűjtés rekordja:

a lakosok online aktivitása 1 357 200 forinttal növelte az adományösszeget a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház számára.

A rendezvénysorozat tizenegy év alatt az ország minden régiójába eljutott, de ismertségének és hiánypótló szerepvállalásának köszönhetően még mindig nagyon sok megkeresést, felkérést kap városoktól, egészségügyi intézményektől. Ezért a rendezvénysorozat 2022-ben is folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában