galériával

2021.10.02. 19:55

Lovas lányok vezették fel a szüreti menetet Csengődön

A szüreti felvonulás a falunap leglátványosabb programja volt, a lovasmenet közel két órán keresztül rótta a település utcáit.

Barta Zsolt

Fotó: Barta Zsolt

A hétvégén rendezett falunapi programsorozat pénteken kezdődött Csengődön. Pivarcsi Csaba és Font Sándor országgyűlési képviselő köszöntője után a művelődési házban felléptek a Spirit Tánc Sport Egyesület helyi táncosai, majd a Két Szoknya Egy Nadrág Társulat programját látta a közönség.

Szombaton a rendezvénytéren sok száz ember gyűlt össze, ugyanis a sátrak körül a családok kondérokban főzték a pörköltöket. Aznap 120 motoros is tiszteletét tette a településen. Nánai László, a helyi tanyagondok szervezte a találkozót, mint mondta, a Délvidékről és az ország többi területéről érkeztek barátaik. Miután délután körbejárták a falut, indult a szüreti menet a művelődési ház elől.

Három csengődi lovas lány vezette fel a szüreti felvonulás fogatait szombat délután. A fiatal hölgyeknek direkt erre az alkalomra varratták a csinos ruhákat.

A falunap alkalmából 32 fogat vonult fel, több mint 200 ember ült a járműveken, mintegy 40 lovas kísérte őket.

A falu vezetése oklevéllel és egy üveg fehérborral köszönte meg a résztvevők fáradozását. A lovasmenet csaknem két órán keresztül rótta a falu utcáit, ez alatt a színpadon „Itt van a víg szüret”címmel kezdődött egy programsorozat, melynek keretében felléptek a csengődi óvodás néptáncosok, a helyi Dankó Pista Férfikórus, a dorozsmai Öreghegyi Bodza Citerazenekar, az akasztói Vízkereszt Citerazenekar és a csengődi néptánccsoport.

A színes programok közepette beszélgettünk Pivarcsi Csaba polgármesterrel, aki elmondta, hogy a héten kezdődött egy új, 14 személyes bölcsőde épületének az alapozása, valamint befejeződött 900 négyzetméter járda és térburkolat lefektetése. Továbbá egy új játszótér kialakításához nyertek forrást, és hamarosan megkezdődik egy új ravatalozó építése. Tervezik a központi konyha felújítását is, ahonnan a járvány idején nagyon sok család rendelt ebédet. – Végül a helyiek annyira megszokták ezt a szolgáltatást, hogy a járvány utáni nyitás során kérték, hogy főzzenek rájuk – mondta a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában