programajánló

2021.10.22. 11:00

Kupuszinán rendezik meg a Szántóiak Napját

Szombaton ismét megrendezik a Szántóiak Napját. A Kupuszinán megrendezett eseményre 16 órakor egy buszjáratot is indítanak a szervezők.

Tölgyesi Gábor

Szurcsik János a napokban ünnepelte 90. születésnapját. A felvételen Varga Gábor Hercegszántó polgármestere köszöntötte ebből az alkalommal.

Forrás: Beküldött fotó

A hercegszántóiak évtizedek óta baráti kapcsolatot ápolnak a szerbiai Kupuszina vagy más néven Bácskertes településsel. Október 23-án, szombaton a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Házban 17 órakor kezdődik a Szántóiak Napja elnevezésű program. A szervezők 16 órakor buszjáratot indítanak az összejövetelre.

Szombaton egy kiállítás is nyílik Albert Flórián emlékére, aki szeptemberben ünnepelte volna 80. születésnapját. Az eseményen a szántói születésű Szurcsik János Munkácsy-díjas művész és a családja által készített alkotásokat is megtekinthetik az érdeklődők.

Közreműködnek a szántói tamburások és a Veseli Santovcani Egyesület tagjai. Este 7 órától a szántói művészek és zenekarok találkozójára kerül sor.

A különjáratú busz éjfélkor indul vissza Magyarországra.

Szurcsik János a napokban ünnepelte 90. születésnapját, ebből az alkalomból Varga Gábor Hercegszántó polgármestere is felköszöntötte.
Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában