pályaválasztás

2021.10.23. 15:31

Kipróbálhatták magukat a különféle szakmákban a kecskeméti diákok

A Wéber Ede Általános Iskola diákjai közelebbről is megismerkedhettek néhány szakmával hétfőn. Nemcsak elméletben, hiszen a gyakorlati oldalába is bepillantást kaphattak.

Sebestyén Hajnalka

A Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Technikumának csapata nem először tartott pályaválasztási roadshow-ot az iskolában. A tanulók ezúttal is izgatottan várták az alkalmat. Béresné Szabó Ildikó tagintézmény-vezető elmondta: nagyon örülnek ennek a kezdeményezésnek, hiszen maguk az ott tanuló diákok és szakoktatók mutatják be a szakmákat, ami lehetőséget ad a kötetlen beszélgetésre, kérdések megválaszolására is. Ráadásul ki is próbálhatják a gyakorlatban a pályát választó felső tagozatosok az egyszerűbb műveleteket.

A középiskola képzési palettáját Jóljárt Zoltán igazgató mutatta be a nyolcadik és hetedik osztályos tanulóknak. A diákok figyelmesen hallgatták, majd egyénileg, vagy kiscsoportban indultak felfedezni a gyakorlatban is a hallottakat. A festő, mázoló, tapétázó asztalnál kis figurákat, nagyobb képeket festhettek. A burkolók bevezették őket a burkolás alapjaiba, kis mozaikokat ragasztottak össze.

Az egyik legkedveltebb állomás a rendészeti volt, ahol a bátrabbak fegyvereket is a kezükbe vehettek.

A kárpitosok megmutatták, hogyan fedik be a bútorokat. Sokan érdeklődtek a szépészeti asztal iránt, ahol a hajfonást és a szempillakészítést próbálhatták ki a tanulók. Nem utolsó sorban szó esett a duális képzés lehetőségeiről is.

Béresné Szabó Ildikó összegezte a tapasztalatait. – Rendkívül jó kezdeményezés ez, mert azon túl, hogy a tanulóknak helybe hozza az iskola a bemutatkozást, lehetőség van a két intézmény közötti szakmai kapcsolat mélyítésére és az utánkövetés nagyon fontos gyakorlatának továbbvitelére. A diákoknak diákoktól való tanulása és mindez tevékenységen keresztül, a legtöbbet adó tudások egyike – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában