gyász

2021.10.14. 15:52

Elhunyt a halasi Lyra együttes egykori gitárosa

„Életedből 25 évet voltál velünk az együttesben, bátran állítom, hogy ez volt a Lyra legtermékenyebb és a legsikeresebb időszaka” – írta az együttes közösségi oldalán Csorvási Zoltán az együttes alapító vezetője.

Pozsgai Ákos

Forrás: Lyra együttes Facebook-oldala

Nagy Zoltán zenész, a halasi Lyra Együttes volt gitárosa hosszan tartó súlyos betegség után hunyt el október 14-én. Zoltán emellett a Wecker, a Wax, és az Ozirisz zenésze is volt, több évtizedes zenei pályafutása során.

– Életedből 25 évet voltál velünk az együttesben, bátran állítom, hogy ez volt a Lyra legtermékenyebb és a legsikeresebb időszaka. Egy pillanatra sem hagytad, hogy lazsáljunk, hogy ne tűzzünk ki újabb és újabb célokat. Te voltál a zenekar motorja és szíve. Az egyik dal, amit te énekelsz, így kezdődik ,,Van úgy sírni kell, van úgy, hogy fáj…” Most sírni kell és fáj. Nagyon fáj! Lyra együttes – írta az együttes közösségi oldalán posztolt megemlékezésben Csorvási Zoltán, aki nem csak zenésztársa, de személyes jó barátja is volt az elhunyt gitárosnak, akinek több mint hat évvel ezelőtt jelent meg Nekünk Mohács kell címmel, Ady Endre versek megzenésítését tartalmazó CD-je. A lemezen hallható szűk félórás műsoridő hét számot tartalmazott, amelyek a megszokottól kissé eltérően, az akusztikus megszólalást majdhogynem teljesen mellőzve, hard rock-os köntöst kaptak. Magáról az ötletről, a megvalósulásról, és a szerzői kiadásban megjelent albumról akkor úgy nyilatkozott Zoltán, hogy szakmai kihívás volt számára a hanghordozó elkészítése, másrészt Ady Endre élete és munkássága, valamint a szókimondása, és a nagyon bátor odavágása bizonyos problémákra volt az, ami megfogta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában