kecskemét

2021.10.26. 13:51

Egész évben kérhető külső helyszínen házasságkötési ceremónia

Ezen túl egész évben kérhető Kecskeméten külső helyszínen házasságkötés, a korábbi májustól szeptemberig tartó idény helyett.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Shutterstock

Módosította csütörtöki ülésén a kecskeméti képviselő-testület a házasságkötés szabályairól szóló helyi önkormányzati rendeletet. Jelenleg hivatali helyiségen kívüli esküvőt csak május 2. és szeptember 30 között engedélyeztek Kecskeméten, az év többi részére vonatkozó kérelmeket el kell utasítani az anyakönyvvezetőknek. Ezen a gyakorlaton változtattak most. Így a jövőben egész évben kérhető külső helyszínen házasságkötés.

Az árakat minimálisan emelték meg. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hozzátette, ezek a díjak még mindig alacsonyabbak, mint más önkormányzatoknál. Ráadásul új szolgáltatási elem lehetne majd a megújult városháza díszterme, miután átadják.

Az előterjesztés szerint 2022. július 1-jétől az esküvőket a Rákóczi úti régi Táncsics Művelődési Ház helyett újra a Városháza dísztermében és kis házasságkötő termében lehet majd tartani.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában