kirándulás

2021.10.14. 18:10

Ballószögöt is felfedezik a Térségi Értékjáró Séta résztvevői

Szombaton Ballószög értékeinek feltárásával folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Aranyhomok Egyesület

Szeptemberben indította útjára Térségi Értékjáró Séta sorozatát a kecskeméti Aranyhomok Egyesület, amelyben a megyeszékhely kistérségében lévő tagtelepülésekre szerveznek kirándulásokat. A résztvevők az adott település értékeit szombatonként egy sétaútvonalra felfűzve ismerhetik meg.

Tiszakécske és Helvécia után október 16-án a sorozat harmadik állomása a színes kulturális életéről, Nyakvágó-félmaratonjáról híres Ballószög lesz.

Fotó: Aranyhomok Egyesület

A túra 9 órakor a Ballószögi református templomtól (Ballószög, Bem utca 29.) indul, majd érintik a Mézes-Mázos Süti és Tortagyárat, ahol mindenkit megvendégelnek egy szelet sütivel. A következő állomás a Szoborkert, majd a Ballószögi Faluházban mézeskalács díszítés rejtelmeibe kalauzol el mindenkit Zrínyiné Erzsike. A sétálok megtekintik még a Fatimai Szent Szűz-templomot és végül a Hetényi Pincészetet.

A programokon a részvétel ingyenes. A túra egész évben egyénileg is bejárható a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációval.

Fotó: Aranyhomok Egyesület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában