programok

2021.10.10. 16:43

Bácsalmáson is megrendezik a Csikérián nagy sikert arató gyalogtúrát

A hétvégén Csikérián tartották, október harmadik szombatján pedig Bácsalmáson rendezik meg a Világ Gyalogló (Hó)Nap programsorozat eseményét.

Juhász Jenő

A felvételen a csikériai túra résztvevői láthatóak

Forrás: Fekete Renáta

Szombaton délután kéttucatnál is több gyalogos gyűlt össze a csikériai Kanyar büfénél, hogy megtegyék a családbarátnak is nevezhető 6 kilométeres távot.

Fekete Renáta, a rendezvény főszervezője érdeklődésünkre elmondta, hogy a Bács-Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetséggel kettő települést regisztráltak a bácsalmási kistérségben. A csikériai összejövetelre 26-an neveztek be. Kiemelte,

örvendetes dolog, hogy a résztvevők között felnőttek és gyerekek egyaránt szerepeltek.

A határ menti község gyaloglást népszerűsítő túrája egy erdős részt is érintett, ami még nagyobb izgalmakat jelentett a résztvevőknek.

A programot színesítette még Márton Csaba jelenléte is, hiszen Herceg nevű lovát a fiatalok megsimogathatták, sőt, a bátrabbak még a lovaglást is kipróbálhatták. Érdekességnek számított, hogy menet közben egy több mint kétszáz éves nyárfát is megtekinthettek, s arról egy kisebb előadást is hallhattak a túrázók. A résztvevők köszönőlapot és egy kis gombafigurát kaptak ajándékba.

A bácsalmási esemény szombaton 14 órakor kezdődik. A túra résztvevőit a Kossuth-parki Nagy Fakopáncshoz várják. A programot a Bácsalmási Turisztikai Információs Központtal közösen állítják össze, aminek köszönhetően lehetőség lesz a helyi turisztikai fejlesztések megtekintésére is – közölte Fekete Renáta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában