babaelsősegély

2021.10.13. 13:18

Az újraélesztésről is tanulhattak a résztvevők Kecskeméten

Riczu Norbert mentőszakápoló tartott interaktív előadást a babaelsősegélyről Kecskeméten.

Sebestyén Hajnalka

Riczu Norbert mentőszakápoló tartott előadást

Fotó: Bús Csaba

A kismamák és a kisgyermekes édesanyák számára a legfontosabb kérdések, tudnivalók közé tartozik a bababiztonság és az újraélesztés. Riczu Norbert mentőszakápoló, a szabadszállási mentőállomás vezetője az elmúlt években számos rendezvényen tartott már interaktív bemutatókat e témakörökben. Legutóbb hétfőn, a kecskeméti Ananda Jógastúdióban várta az érdeklődőket.

Az interaktív programon szó esett a kisgyermekeket érintő görcsös állapotokról, sérülésekről, újraélesztésről, mérgezésről és a légúti idegen testről. A mentőtiszt az elméleti tudnivalókat gyakorlati bemutatókkal tette teljessé. Természetesen egy előadással még senkiből nem lesz profi elsősegélynyújtó, de mindenkinek mankót, magabiztosságot, irányvonalat tud nyújtani az esetleges balesetek esetére. Nagyon fontos, hogy az anyuka a körülményekhez képest higgadt maradjon, a gyermek felé nyugalmat sugározzon. A közelmúltban lezajlott Születésünnepen is az egyik legnépszerűbb előadás volt a babaelsősegély Riczu Norberttel. A visszajelzésekben olvasható volt, hogy az egyik anyuka mindenkinek ajánlaná, sőt kötelezővé is tenné.

Riczu Norbert mentőszakápoló tartott előadást
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában