adomány

2021.10.18. 07:00

A kalocsai kutyamenhely javára gyűjtöttek a túrával

Oda-vissza tíz kilométeres távot tettek meg a jótékonysági sétán résztvevők.

Gábor János

Fotó: Gábor János

Az előzetesen reméltnél jóval nagyobb összeget gyűjtöttek annak a jótékonysági gyaloglásnak a résztvevői és támogatói, akik Bodnár Erika aerobikoktató felhívására reagálva adakoztak a kalocsai kutyamenhely javára. Másfél héttel a meszesi Duna-partra, majd onnan vissza vezető séta után még mindig érkeztek felajánlások, így a szervező messze túlszárnyalta az első napon összegyűlt 385 ezer forintot.

Bodnár Erika kérdésünkre elmondta: az 51-es főút és a meszesi út kereszteződéséből indult túrához 60–70, nemcsak Kalocsáról, hanem például Németországból vagy Ausztriából származó személy csatlakozott, és több résztvevő (ahogy ő maga is) kutyával érkezett, hogy így jelezze elkötelezettségét a cél mellett. Egy rövid bemelegítés után teljesítették az oda-vissza több mint tíz kilométeres túrát, majd közösen számolták meg az összegyűlt bevételt.

A magánszemélyek mellett egyesületek és munkahelyek hozzájárulásai is növelték az adományt, ami a helyszínen még 385 ezer forint volt, ám voltak olyanok, akikhez utólag jutott el a kezdeményezés híre, és csak a rá következő napokban nyitották meg a pénztárcájukat.

A számláló 436 ezer forintnál állt meg, árulta el az aerobikoktató, hozzátéve: a menhelynek nem a készpénzt fogja átadni, hanem egy ugyanekkora értékben vásárolt csomagot, benne az Összefogás az Állatokért Közhasznú Alapítvánnyal egyeztetett cikkekkel. Ezek beszerzése még folyamatban van, de az ajándékozásra várhatóan még ezen a héten sor kerül – tudtuk meg Bodnár Erikától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában