galériával

2021.09.25. 11:08

Több száz millió forintból épült meg a Szent László utcai épület Majsán

Ünnepélyes keretek között avatták fel és áldották meg pénteken a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda új óvodaépületét Kiskunmajsán.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Az iskola védőszentje, Szent Gellért ünnepén előbb szentmisét tartottak a Kisboldogasszony római katolikus templomban, amelyet dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek celebrált. A szertartás után adták át és áldották meg a Magyar Katolikus Egyház óvodafejlesztési programja keretében 780 millió forintból megépült Szent László utcai új óvodaépületet.

Tóthné Kovács Zsuzsanna, a Kiskunmajsai Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy az 1996-ban újraindított intézmény az elmúlt évtizedek során sokat fejlődött, erősödött és a gyermeklétszám is emelkedett. A fenntartó Kalocsa-­Kecskeméti főegyházmegye folyamatosan segített a lepusztult állapotban visszakapott egyházi ingatlanok felújításában. Most, az intézmény működésének harmincadik évfordulóján adhatják át az új óvodát. A kétszintes épületben tágas csoportszobák, tornaszoba, könyvtár és fejlesztőszoba, ebédlő, közösségi terem, öltöző és vizesblokkok találhatók.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új épületet
Fotó: Pozsgai Ákos

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a térség (Fidesz–­KDNP) országgyűlési képviselője, Tóthné Kovács Zsuzsanna intézményvezető, Bábel Balázs érsek, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és az óvoda dolgozói közösen avatták fel az épületet.

Soltész Miklós köszöntőjében hangsúlyozta, hogy akkor lesz eredményes a gyermekek nevelése, ha a szülők elfogadják az iskolai és óvodai pedagógusok jó szándékát, gyermekeik nevelésében való elkötelezettségét, és azt támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában