változás

2021.09.07. 07:00

Lemondtak a kalocsai művelődési intézmény vezetői

Intézményvezetők távozásával kezdődik az az egy hónapos átmeneti időszak, aminek a végén a Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár (KMKK) beolvad a tavaly de­cemberben alapított Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft.-be (KIK).

Gábor János

Dr. Filvig Géza, Kalocsa polgármestere

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

A folyamat lezárulása után az önkormányzati cég alá fog tartozni a művelődési központ, valamint a Tomori Pál Városi Könyvtár, de a szintén KMKK vezette Kalocsai Televízió nem. Az intézmények éléről máris távoztak az eddigi vezetők.

Tóth Emese, a művelődési központ igazgatója augusztus 31-ével mondott le posztjáról, hogy másik munkakörben dolgozzon tovább, és vele egy időben távozott Stadler Ferenc igazgatóhelyettes is, így Csikós Marianna könyvtárvezető kerül az intézmény élére szeptember 30-ig. Dr. Filvig Géza polgármester a legutóbbi testületi ülésen közölte: az átmeneti időszakra biztosított az összevont intézmények törvényes működése.

Zsikó Zoltán, a KIK vezetője hangsúlyozta: a közművelődés továbbra is jó kezekben lesz, a lakosság pedig nagyobb és jobb programkínálatot fog kapni. Szabó Balázs városatya érdeklődésére Filvig Géza elmagyarázta: a KMKK alá tartozó városi tévécsatorna azért nem kerül a KIK-hez, mert Zsikó Zoltán Bátaszéken önkormányzati képviselő, így összeférhetetlenség áll fenn. Ebből az okból a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. kötelékébe kerül a médium, amelynél bérfejlesztést hajtottak végre, miután néhány lejáró munkaszerződést nem hosszabbítottak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában