kecskemét / galériával

2021.09.16. 14:04

Önismereti játékokkal és közös főzéssel telt a Tóth László Iskola Családi Napja

Családi Napot tartottak csütörtökön a kecskeméti Tóth László Általános Iskolában. A gyerekek szüleikkel együtt kapcsolódhattak ki, miközben bővíthették tudásukat a Hírös Kortársak Egyesület jóvoltából. Volt tánc, kenyérsütés, részegszemüveg, önismereti játék és sok-sok ajándék a közös ebéd előtt.

Sebestyén Hajnalka

A Hírös Kortársak Egyesület kortárs segítőivel együtt települt ki az iskolába. Tót Szilvia és Kesjár Attila, az egyesület vezetői elmondták: a családi nap a városi felzárkóztatási programjuk egyik eleme, melyet egy pályázat segítségével valósíthattak meg. Nem ez volt az első, hiszen a Damjanich iskolában még a járvány előtt jártak, most pedig a Tóth László iskola volt soron. Egy harmadik pedig már tervezés alatt áll.

A családi napon a Nekem hidd el, én megcsináltam! szlogen jegyében egy híres sportolót is meginvitálták.

Konkoly István ökölvívó edző saját élményeit osztotta meg a jelenlévőkkel, rámutatva arra, hogy a nehéz helyzetekből is van kiút, nagyon mélyről jövők is érhetnek el sikereket.

A játékos állomások sokszínűségét mutatta, hogy volt köztük zenés torna, kenyérsütés, bűnmegelőzési feladatok, részegszemüveg, kézműveskedés, rajz és még sorolhatnánk. Mindenki találhatott kedvére valót, ráadásul minél több állomást teljesített egy diák, annyi bélyeget kapott az útlevelébe, melyért a végén megfelelő ajándék is járt.

Az állomásokon a Hírös Kortársak Egyesület vezetői a középiskolás kortárs segítőikkel, valamint az iskola tanáraival együtt vezették le a játékokat és feladatokat.

A szülőket külön is megszólították: Tót Szilvia és Kesjár Attila egy külön teremben önismereti játékba vonták be őket.

Tóth Betti, az iskola tagintézmény-vezetője örömmel fogadta a kezdeményezést, hiszen minden lehetőséggel élnek, mely segíti és színesíti az oktatásukat. Az egyesület programjait kiegészítve maguk is hozzájárultak a nap sikeréhez. Az udvaron bográcsban közös ebédet főztek, melyből a szülőket is megkínálták. Emellett felavatták az ajándékba kapott nagy hangfalukat, az állomások közül a kenyérsütést prezentáló Király Rolandot ők invitálták meg, valamint a Fornetti péksüteményeit és finomságait feltálalták a résztvevők örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában