galériával

2021.09.26. 11:25

Kétcsoportos bölcsődét avattak Szentkirályon

Közel háromszázmillió forintból két csoportos bölcsődét adtak át Szentkirályon. Bár az intézmény már szeptember elsejétől működik, az ünnepélyes átadást szombaton tartották.

Szentirmay Tamás

A Kis Vuk Bölcsőde 293 millió forintból valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból. A terv megálmodója a Hetedik Dimenzió Kft. volt, a generál kivitelezést pedig a Termonívó Plusz Kft. végezte. Az intézményvezetőjét, Agárdiné Kovács Anikót, pályázat útján nevezte ki a képviselő-testület.

– Miért is Kis Vuk a bölcsőde neve? – tette fel a kérdést Szabó Gellért polgármester az átadón, amit azonnal meg is válaszolt, mert a Fecskeház felől látszó szemek, a szemöldök, és a bástyák a kis rókára utalnak. Ezzel kapcsolatban Fekete István regényéből a Vukból rövid részletet is felolvasott a településvezető.

– Erre a épületre nagyon értékes kincsként tekintünk. Nem csak magára az épületre, de azokra is, akiket befogad, kincsként tekintünk, mert a gyerekeket a szülők ebbe az épületbe a nevelőnők, a dajkák, az intézmény gondozásába adják. Úgy neveljük a jövő palántáit, hogy a képességeiket megismerjék és használják is, türelmes, bölcs felnőttek legyenek belőlük. Azt kívánom, hogy legyen a jövő érthető üzenete ez az épület. Ez az esemény pedig legyen emlék arra, hogy érdemes nagyot gondolni, érdemes merésznek lenni, és belevágni olyan kezdeményezésekbe, aminek a legvégét még nem is látjuk. Bízni kell a gondviselésben, hogy megkapjuk időben mindazokat az eszközöket, amivel a terveinket sikerre vihetjük – mondta el Szabó Gellért.

Fotó: Szentirmay Tamás

Ezek után Molnár Zsolt katolikus plébános és Balázs Hajnalka református tiszteletes megszentelte, illetve megáldotta az épületet. Majd a polgármester és Szabó Andrással a kivitelező Termonívó Plusz Kft.-nek az ügyvezetőjével átvágták a nemzetiszínű szalagot. A szalag átvágása után az érdeklődők megnézhették az épületet belülről is.

Az épületben két csoport tud működni a Mazsola és a Zümi. Mind a kettő csoportban tizennégy gyermeket tudnak fogadni. A Mazsola csoportba tíz hónapostól kétéves korig, a Zümibe pedig kétévestől hároméves koráig járhatnak a szentkirályi gyerekek. Jelenleg a beszoktatás folyik, de úgy tűnik, hogy van annyi kisgyerek a településen, hogy fel tudják tölteni a csoportokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában