rendezvény

2021.09.10. 06:55

Több ezer vendégre számítanak a XXVI. Szentmiklósi Napokon

Pénteken kezdődik a XXVI. Szentmiklósi Napok. A szervezők több ezer vendégre számítanak.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

A hétvégén rendezik meg a Felső-Kiskunság legnagyobb gasztro-kulturális rendezvényét, a XXVI. Szentmiklósi Napokat. A háromnapos programsorozat legkiemelkedőbb eseménye a XVIII. Országos Birkafőző Verseny lesz, melyre idén is több ezer vendéget várnak a szervezők.

A hagyományoknak megfelelően idén is a testvérvárosi delegációk fogadásával, majd zászlófelvonással kezdődik pénteken délben az idei Szentmiklósi Napok. Ezt követően tartják meg a közelmúltban megújult Virágh Gedeon Múzeum hivatalos megnyitóját.

A rendezvénysorozat első napja a Danubia Vox Vegyeskar koncertjével folytatódik a reformárus templomban, majd kiállítás nyílik helyi amatőr képzőművészek munkáiból a művelődési házban. Az esti hangulatról a P. Mobil és a Queen Elizabeth zenekar gondoskodik.

A Szentmiklósi Napok egyik fő attrakciója a szombati birkafőző verseny lesz, amelyre magánszemélyek, családok, cégek, civil csoportok egyaránt nevezhetnek.

A versenyre a helybeliek mellett az ország más tájairól, illetve külföldről is érkeznek profi és amatőr szakácsok. Az ételeket szakmai, társadalmi és hagyományőrző zsűri értékeli. A főzőverseny mellett változatos gyermek- és felnőttprogramok, koncertek, kézműves-foglalkozások, bemutatók várják az érdeklődőket. A hagyományoknak megfelelően idén is állítanak kunszobrot a város határában. A mostani alkotás lesz a hatodik, ami a kun település eredetét hivatott hirdetni.

A labdarúgás szerelmesei vasárnap Fradi Öregfiúk–­Kunszentmiklós mérkőzésen szurkolhatnak kedvenceiknek. Az ez évi Szent­miklósi Napok fővédnöki tisztét dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője tölti be.

Borítóképünk archív-felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában