galériával

2021.09.12. 14:32

Emlékfutást rendeztek Nyárlőrincen

Immár huszonegyedik alkalom rendezték meg a Buzás János emlékfutást Nyárlőrincen. A rajt és a cél a jeles tanítóról elnevezett iskola előtt volt.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

A versenyt minden évben május elsején szokták megtartani, de a járvány miatt ez az előző évben elmaradt. Most tavasszal sem tudták megrendezni, de a szervezők ezúttal nem mondtak le arról, hogy lehetőséget biztosítsanak azoknak, akik kedvelik a futást.

Igaz nem voltak olyan sokan, mint szoktak lenni, de ennek több oka is volt. Egy részt maga a járvány, másrészt Kiskunfélegyházán is rendeztek futóversenyt, és a nagy meleg is minden bizonyára otthon tartott néhány kezdő futót.

Az óvodásoknak mindössze kétszáz métert kellett teljesíteni, az alsó tagozatosoknak ezer, a felsősöknek pedig háromezer méter volt a táv. Tizenöt éves kortól már két távot választhattak az indulók, még pedig öt és tízezer métert. Őket korosztályonként értékelték a szervezők. Persze nem minden korcsoportban voltak indulók.

A két hosszabb távon versenyzők valamennyien emblémázott esernyőt vehettek át. Az óvodás és általános iskolás versenyen korcsoportonként és nemenként az 1-3. helyezettek érem, az 5000 méteren 1-3. helyezettek korcsoportonként és nemenként érem, a 10 000 méteren 1-3. helyezettek egyedi kerámia díjban részesültek, amit Bánföldi Ferenc fazekasmester, népi iparművész készített. A célban mindenkit üdítővel és süteménnyel vártak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában