galériával

2021.09.26. 08:32

Ballószög megünnepelte a nagyközségi címét

Őszi Hacacárével egybekötött Falunapot tartottak szombaton Ballószögön. Ezzel ünnepelték meg, hogy október 1-jén Ballószög nagyközséggé válik.

Sebestyén Hajnalka

A sportcentrumban megrendezett ünnepségen délutántól késő estig sokszínű – zenés, kulturális és játékos – program várta a lakosságot. Az ünnepségen részt vett Kecskemétről dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester is, aki gratulált Ballószögnek. Kiemelte, hogy a település azon kevesek közé tartozik, ahol folyamatosan nő a lélekszám. Köszönhetően annak, hogy mindig szem előtt tartották a fejlődést, nemcsak a stabil gazdálkodásra törekedtek, hanem abban is gondolkoztak, hogyan tudnának előrébb lépni.

Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere nagyközségi köszöntőjében felidézte a település múltját, melynek egyik mérföldköve volt, amikor Kecskemét pusztájából 1954-ben önállóvá váltak. Akkor a 3500 hektáros területen 2256-an laktak, 2021-ben jelenleg a lakosságszám 4023.

Somogyi Lajos köszöntőt mondott az ünnepségen.
Fotó: Sebestyén Hajnalka

– Amikor 2014-ben polgármester lettem, sokszor szembesültem vele, hogy kistelepülésnek gondolnak minket. Holott ez nem igaz. Ma Ballószög Kecskemét járás 5. legnagyobb települése, Bács-Kiskun megyében a 25., az országban a 300. A megyében jelenleg 10 nagyközség található, ezek közül azonban csak mi, Helvécia és Tiszaalpár mondhatjuk el, hogy növekszik a lakosságszámunk. Büszkék lehetünk az eddig elért eredményeinkre, sikeresen együtt gondolkodunk, jó úton haladunk. A közösségi élet beindult, élettel teli településsé váltunk. A nagyközségi cím rangot jelent, melynek pozitívumait bízunk benne a jövőben a pályázatok elbírálásában is érezni fogunk. Nem célunk várossá válni, nem törekszünk az 5000 fő meghaladására sem, egyszerűen csak élhető település szeretnénk maradni. Sok fejlesztést sikerült megvalósítanunk az elmúlt években, a céljaink között szerepel még a közlekedésfejlesztés, az iskolabővítés és a faluház felújítása – mondta Somogyi Lajos, majd emléklapokat adott át minden egykori polgármesternek, jegyzőnek és önkormányzati képviselőnek, akik az elmúlt 30 évben hozzájárultak Ballószög fejlődéséhez.

A köszöntők végén szót kért Máté Lászlóné, aki egykoron 1984 és 2002 között – két év megszakítással – vezette a települést. Gratulált a mostani vezetésnek, és felidézett számára fontos pillanatokat a település életéből.

Az ünnepi köszöntők után a Kincsecskék Egyesület táncosai léptek színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában