mérföldkő

2021.09.24. 19:36

A hétvégén megünneplik Ballószög nagyközsséggé válását

Október 1-jén Ballószög nagyközséggé válik. A település életében e fontos mérföldkövet szombaton az Őszi hacacáré keretében megünneplik.

Sebestyén Hajnalka

Szombaton 14 órakor kezdődik Ballószögön a Nagyközségi Falunap és Őszi Hacacáré a sportcentrumban. Az országos Őszi Hacacáré koncertsorozat fő célja az összetartozás közös megünneplése, amit hosszú elzártság után ismét személyesen, együtt tehetünk meg. Az elmúlt időszakban koncertek, fesztiválok, a kis közösségek tradicionális eseményei, búcsúk és falunapok maradtak el. Ezt az űrt pótolja most a Hacacáré sorozat.

A programot 14 órakor Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai kezdik, majd az Orgovány Gyöngyszemei adnak elő hastáncbemutatót. 14:30-kor Lupsa Ingrid énekel, őt követi a Ballószögi Hagyományőrző Népdalkör.

Somogyi Lajos polgármester 15 órakor mond nagyközségi köszöntőt, és emléklapokat ad át.

15:30-kor a Ballószögi Csillagvár Művészeti Alapítvány tagjai lépnek színpadra, majd a Bócsai Boróka Citerazenekar játszik. Az Őszi Hacacáré két sztárvendége, Deniz 18:50-kor, Freddie 20:15-kor ad koncertet.

A délután folyamán a gyerekeket ugrálóvár, óriás trambulin, kézműves vásár és foglalkozás, lovaglás, lovaskocsikázás várja, valamint lesz jótékonysági süti és paprikás krumpli vásár a Berta család javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában