fórum

2021.09.25. 08:57

A halasi térség polgármestereivel találkozott az önkormányzati államtitkár

Az önkormányzatok költségvetését érintő adószabályokról is szó esett azon a kiskunhalasi fórumon, ahol a térség polgármesteri találkoztak és hallgatták meg Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárának tájékoztatóját.

Pozsgai Ákos

Pogácsás Tibor

Fotó: Pozsgai Ákos

A Kincsem Házban tartott polgármesteri találkozóra Bányai Gábor, a térség (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselője hívta meg a Belügyminisztérium államtitkárát, hogy tájékoztassa a térség polgármestereit az önkormányzatokat érintő aktuális kérdésekről.

Bányai Gábor szerint a térség az elmúlt években sokféle kormányzati támogatást kapott, amelyek jelentősen javították a lakosság komfortérzetét a településeken, ugyanakkor még van tennivaló, amihez nélkülözhetetlen a központi kormányzati forrás.

Bányai Gábor
Fotó: Pozsgai Ákos
Fotó: Pozsgai Ákos

A tanácskozáson egyebek mellett szó esett a különböző kormányzati támogatásokról, amelyekből a települési önkormányzatok a szükséges fejlesztéseket valósíthatják meg, ehhez megvan a forrás a minisztériumnál. Pogácsás Tibor államtitkár beszélt arról, hogy az önkormányzati rendszer jelenlegi struktúrájában átfogó változások nem várhatók, ugyanakkor a kisebb korrekciók folyamatosak. A hamarosan lezáruló harmadik kormányzati ciklus vége felé egyfajta zárszámadás végeznek a polgármesterekkel, amely során a településvezetők közvetlen is elmondhatják tapasztalataikat, javaslataikat.

A településvezetők elsősorban az önkormányzatokat érintő adószabályokra vártak válaszokat, különösképpen a gépjármű- és iparűzési adóra vonatkozó kormányzati elképzelésekre, amelyek jelentősen befolyásolják a települések költségvetésének tervezését.

Borítóképünkön Pogácsás Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában