galériával

2021.08.30. 11:25

Új bölcsődét avattak Vaskúton

Egy év alatt épült meg a huszonnégy férőhelyes kétcsoportos bölcsőde Vaskúton, a Kossuth utcán 225 millió forintból. A beruházáshoz szükséges forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyerte el a vaskúti önkormányzat. Az új óvodát szombat délután ünnepélyes keretek között adták át.

Pozsgai Ákos

a_20210829_nemet_ovoda_atadas_vaskut_PA_PN

Fotó:

A kivitelezési munkálatok – a változó építési anyagárak miatt kissé elhúzódó közbeszerzés után – tavaly ősszel kezdődtek el. Az új bölcsőde épülete mostanra teljesen elkészült, jelenleg a szükséges hatósági eljárások keretében a használatbavételi engedélyeztetés és a működési engedély beszerzése zajlik. Szeptember elejétől vehetik igénybe a családok a bölcsődei szolgáltatást.

Az új bölcsőde személyi feltételeit, a dolgozói létszámot a szolgáltatást igénybe vevő gyerekek függvényében határozza majd meg az önkormányzat és az intézmény vezetője. A dajkák állására hamarosan pályázatot ír ki az önkormányzat

– közölte Alszegi Zoltán polgármester, aki az átadóünnepségen bemutatta Ferencziné Faragó Katalint, az intézmény vezetőjét.

– Magyarország Kormánya 2010-ben úgy döntött, gyermekeink, és ezen keresztül pedig a családok támogatása az egyik legfontosabb feladat, hiszen nélkülük sem a jelent, sem a jövőt nem lehet elképzelni. A családbarát fordulat eredményeként nemcsak a gyermekvállalási kedv növekedett, de a szolgáltatások bölcsődei, óvodai, iskolai színvonala és minősége is nagyban emelkedett. Ennek egyik állomása a mostani fejlesztés is. Több mint 225 millió forint kormányzati támogatásból épülhetett meg a település egyik újabb fontos intézménye. A beruházás nagy jelentőséggel bír a helyiek és a térségben élők számára is, hiszen ezzel nem csak Vaskút, hanem a Kincses Bácska is gazdagabbá válhatott – írta az átadóra küldött levelében Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. A levelet Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke olvasott fel az átadóünnepségen.

Az államtitkár szavait néhány gondolattal egészítette ki a megyei közgyűlés alelnöke, aki szerint sok dolgot természetesnek veszünk, ami az elmúlt tíz évben beépült az életünkbe, azonban ez nem volt mindig így.

– Elég, ha csak a 2010 előtti időszakra gondolunk: adóemelés, segélyek, hitelek, megélhetési bűnözés, tandíj, rezsiáremelés, eladósodás, nemzetközi hitelek. Ezzel szemben ma 5-6 százalékos gazdasági növekedésről beszélhetünk, fejlődő vidékről, erősödő családokról. Úgy gondolom, hogy van mit vesztenünk, ha nem vagyunk észnél és nem hozunk helyes döntéseket – emlékeztetett a megyei közgyűlés alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában