találkozó

2021.08.17. 19:24

Több tucat oldalkocsis motoros gyűlt össze Félegyházán

Közel négyszáz résztvevője volt a félegyházi oldalkocsis találkozónak, amit hetedik alkalommal rendeztek meg a parkerdőben. A találkozón száznál is több szóló- és több tucat oldalkocsis motoros gyűlt össze.

Tapodi Kálmán

Jó hangulatban telt a kiskunfélegyházi találkozó

Forrás: Munkatársunktól

– A rendhagyó nemzetközi motoros közösség tagjait nem csak a féktelen szórakozás és a jobbnál jobb koncertek kötötték össze, hanem a család, a gyerekek, az esélyegyenlőség, a kutyusok szeretete, a végeláthatatlan motorostúrák és a technikai elhivatottság is – számolt be Ónodi Árpád szervező.

A program fénypontja ezúttal is a gyermekmotoroztatás volt, amelyből alaposan kivette részét a Szalamandra Kétéltű Kutató-Mentő Alapítvány lánctalpas járműveivel.

Nem hiányozhatott idén sem az oldalkocsis szépségverseny, a vezetett túrák, a parádés felvonulás és a kaszkadőr show.

Csoportos kiránduláson tekinthették meg a vendégek a város új büszkeségét, a megye legnagyobb szökőkútját a felújított főtéren. A motoros csapat meglátogatta a gyönyörű tájvédelmi körzet, a Péteri-tó Vöcsök tanösvényét is.

A legmesszebbről érkezett szóló motoros, Jos Suren 1600 kilométert tett meg Hollandiából Kiskunfélegyházáig. Ennél még nagyobb teljesítmény volt Horváth Tibor kétnapos, kalandos utazása. Ő az 1034 kilométerre található németországi Bad Mergentheimból egy több mint 30 éves ukrán Dnepr nyergében. Ezzel elnyerte a legmesszebbről érkezett oldalkocsis motor díját. A legszebb oldalkocsis motor serlegét Puskás Gábor és népes családja vihette haza 1972-es katonai Dnepr-jükkel a Nyíregyháza mellőli Ibrányból. A legidősebb oldalkocsis motor a szegedi Tóth Sándor 1959-es gyártású 250-es Simsonja volt, a legidősebb oldalkocsis motorosnak járó serleget pedig a 69 éves Kókai Miklós nyerte, aki 1967-es BMW-fogatával motorozott le egészen Inárcsról.

– Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Varga Laci bácsi 70 évesen Tapolcáról látogatott el oldalkocsis Jawa-jával, de elkirándulta a napot a környéken, így lemaradt a versenyekről. Ő is a legidősebb oldalkocsis motoros tiszteletbeli díját kapta távollétében – közölte Ónodi Árpád.

Jó hangulatban telt a kiskunfélegyházi találkozó
Fotó: Munkatársunktól

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában