Kecskemét

2021.08.12. 11:34

Mintegy 800 millió forintból korszerűsítették a Margaréta Otthont

Mintegy 800 millió forintból befejeződött a Margaréta idősek otthona energetikai korszerűsítése Kecskeméten – közölte a város polgármestere csütörtökön az MTI-vel.

baon.hu

Forrás: archív felvétel

Fotó: Bús Csaba

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) elmondta: az összesen 246 férőhellyel működő, ápolást-gondozást nyújtó idősek otthonában szigetelték a homlokzatot és a lapostetőket, kicserélték a külső nyílászárókat és a radiátorok egy részét, felújították a fűtési rendszert, valamint telepítettek egy napelemes és egy napkollektoros rendszert.

A fejlesztésekhez kapcsolódóan projektarányos akadálymentesítés is megvalósult.

A beruházással csökkenthetővé vált a környezet terhelése, a felhasznált energiamennyiség mérséklődésével pedig jelentős költségmegtakarítás is elérhető – sorolta a polgármester.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) a Margaréta otthon korszerűsítésére 464,5 millió forint támogatást nyert az önkormányzat, amelyet mintegy 328 millió forint önerővel egészített ki.

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában