galériával frissítve

2021.08.25. 15:32

Miniszteri és városi elismeréseket adtak át Tompán

A Tompai Napok keretében az elmúlt hétvégén települési kitüntetéseket, valamint miniszteri elismeréseket adtak át az államalapítás ünnepén.

Pozsgai Ákos

Kiss Béláné is elismerésben részesült

Fotó: Pozsgai Ákos

A tompai képviselő-testület Közoktatásért díjat adományozott Gémes Bernadett, Horváth Kálmánné, Krisztinné Földes Ibolya, Lukácsné Osztro­gonácz Éva, Martonosi Erika, Neszvecskó-Szitarity Anita, Szalainé Stefkó Szilvia és Szalma Istvánné, a Bokréta Önkormányzati Óvoda és Bölcsőde dajkái és pedagógiai asszisztensei részére.

A településen egyre népszerűbb az aktív szabadidő-elöltés, a kerékpározás. Ennek a tevékenységnek a népszerűsítésében nyújtott kiemelkedő teljesítményük alapján Tompa Városért emlékérmet és oklevelet adományozott a képviselő-testület Masa György, Szegedi László, Romity Bence és Jakus Zsolt tompai lakosok számára.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott Sebők Jánosné és Belágyiné Kocsis Ildikó tanítók részére.

Kiss Béláné is elismerésben részesült
Fotó: Pozsgai Ákos

A képviselő-testület Tompa Városért emlékérmet és oklevelet adományozott Kiss Béláné (a Petőfi Népe volt tudósítója), Losoncz Tiborné és Várkövi Pálné nyugdíjas tanítók részére.

A falunapon a Városunkért Alapítvány kuratóriuma az idei évben is díjazta azokat a helybeli kiváló képességű tanulókat, felsőoktatási intézmények hallgatóit, akiknek tanulmányi eredménye a pályázati feltételeknek megfelelt.

A kitüntetéseket és elismeréseket Véh László polgármester és Jezsekné Kovács Szilvia jegyző adták át.

– A sikerért, a fejlődésért keményen kell dolgozni, megőrzésének záloga pedig az egymásért önzetlenül munkálkodó közösségekben rejlik. A megvalósított közös célok, a megvalósításhoz szükséges közös összefogás készsége és a közös élmények azok, amelyek összetartanak, előre visznek bennünket, előre viszik váro­sunkat – hangoztatta köszöntőjében a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában