beruházás

2021.08.09. 21:00

Megkezdik az új bölcsőde építését Solton

Hamarosan megkezdődnek a második bölcsőde építési munkálatai Solton, mivel közbeszerzési eljárás keretében megtörtént a nyertes ajánlattevő kiválasztása.

Lencsés P. Anna

A képviselő-testület korábban döntött arról, hogy a kissolti település részen is létrehoz egy új bölcsődét. Ehhez már megnyert 96 millió forintot a Bölcsődei fejlesztési program keretében, ezenkívül felvállalt 27 millió forintos önerőt, valamint területeket is vásárolt az új intézmény létrehozása érdekében.

Mivel a bölcsőde létesítésére beérkezett nyertes ajánlat 158 millió forint lett, ez 35 millióval meghaladja az eredetileg tervezett összeget.

Az önkormányzat így a különbözetre többlettámogatási igényt nyújt be a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz. Ha ez sikertelen lesz, akkor ezt az összeget is az önkormányzat fogja fizetni. A tervek szerint a jövő évben elkészülő új létesítmény, amely 12 fő bölcsődés korú gyermek elhelyezésére lesz alkalmas, a Vécsey Károly Általános Iskola és a Mesevár óvoda kissolti telephelye mellett fog felépülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában