kultúra

2021.08.20. 09:56

Idén jubilált a pedagógusok alkotótábora Lakiteleken

A pedagógusok alkotótáborának otthona a Lakitelek Népfőiskola. A résztvevőket ezúttal is Szappanos István festőművész segítette tanácsaival.

Tapodi Kálmán

Szappanos István

Fotó: Tapodi Kálmán

A tábor egy érdekes kiállítással zárult, ahol az idei alkotások mellé a falakra kerültek a tavalyi művek is, így egyfajta összevetést lehetett tenni a művészi fejlődésről.

– Az alkotótábor egy továbbképzésnek is megfelelő formáció és szerencsére itt egész nap dolgozhatunk a feladaton, miközben lehetőség van arra, hogy korrigáljak, megbeszéljük a festészeti problémákat. Úgy vélem, az a pedagógus tud jó rajztanár lenni, aki maga is műveli és ismeri a festészeti vagy grafikai problémákat. Az idő megy előre és új eljárások is születtek az évek folyamán és ezeket mind be tudják építeni saját művészeti munkájukba, mindezek növendékek tanításánál is hasznosulnak – mondta el Szappanos István.

A tárlatnyitón Lezsák Sándorné, a Népfőiskola Alapítvány igazgatója is köszöntötte az alkotókat.

– A pedagógusok munkája egész évben arról szól, hogy személyiséget fejlesszenek, közösséget építsenek és a népfőiskolának is ugyanez a feladata

– hangsúlyozta Lezsák Sándorné, aki hozzátette: az alkotás szabadságát idén is meghagyták, ám volt egy kérés, hogy maradjanak belül a Hungarikum Liget 26 hektáros területén és örökítsék meg azokat az épületeket is, amelyek az elmúlt nyolc év alatt nőttek ki a földből.

Szappanos István
Fotó: Tapodi Kálmán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában