szabadszállás / galériával

2021.08.15. 17:43

Harmadik alkalommal szerveztek jótékonysági futóversenyt

Harmadik alkalommal szervezte meg jótékonysági futóversenyét a Szabadszállási Mentőalapítvány. A tömegsportrendezvény helyszíne a vásártér volt. A versenyre nevezők öt távon, 400 méteren, illetve 2, 5, 10, 21 kilométeren mérhették össze erejüket és tudásukat.

Gulyás Sándor

Jótékonysági futás a mentők javára Szabadszállás Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/08/14

Fotó: Mediaworks

A jótékonysági futóversenyt három éve Vermesné Molnár Katalin nyugdíjas mentőbajtárs lánya kezdeményezésére rendezték meg a településen. Az első tömegsportrendezvényt már akkor nagy érdeklődés övezte, hiszen az ország harminchét településéről érkeztek versenyzők. Idén a jó idő és a számtalan környékbeli program miatt kissé visszafogott volt a rendezvény, de a színvonalat nem vették visszább a szervezők. A jótékonysági futóversenyen 127 fő állt rajthoz.

– A nevezési díjakból befolyt összegből első alkalommal a helyi mentőállomás dolgozói számára vásároltunk munkacipőket 400 ezer forint értékben, tavaly pedig betegellátáshoz szükséges takarókat.

Idén a védőmaszkhoz használatos szűrőbetétekre, valamint baleseti végtagrögzítőre költjük a pénzt

– mondta el hírportálunk érdeklődésére Asbóth György főszervező, a Szabadszállási Mentőalapítvány kuratóriumának tagja.

A rendezvény sikeréhez a Szabadszállási Hagyományőrző Airsoft Egyesület százezer forintos felajánlásával járult hozzá.

A futóverseny eredményei

A szervezők 400 méteres távon nem állítottak sorrendet a befutók között. A legfiatalabb fiú induló Béres Kristóf (2020) Szabadszállásról, a legfiatalabb lány Zrínyi Nóra (2017) szintén a város szülötte volt. A két kilométeren a nőknél Furtai Viktória futott be elsőkét a célba, megelőzve Kissné Hoppál Anitát és Nitsovits Natasát. A férfiaknál Kiss Zoltán lett az első, második Fehér Deák Tamás, harmadik Fózer Noel. Az öt kilométeres távon a nőknél Sass Diána bizonyult a leggyorsabbnak, maga mögé utasítva Varga Médeát és Kruska Pálmát. A férfiak mezőnyében Kozma Richárd állhatott a dobogó legfelső fokára, az ezüstöt Török Zoltán, bronzot Domján Ferenc vihette haza. Tíz kilométeren a nőknél első Homoroczki Éva, második Csóka Tímea, harmadik Kengyel Orsolya, férfiaknál a sorrend Vermes László, Menyhárt Zsolt, Fentor Csaba. Huszonegy kilométeren a nőknél Lak Tünde futott be elsőnek, a második Tóth Andrea lett. A férfiak versenyét Szabó Csaba nyerte meg Csőke József előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában