programok

2021.08.30. 14:00

Fesztivál helyett idén pikniket rendeznek Kalocsán

Kalocsán nem rendezik meg idén a Paprika Fesztivált, helyette szeptember második hétvégéjén Csíplek Kalocsa – Paprika Piknik elnevezéssel egy hasonló nagyrendezvényt tartanak. A piknikre főként a város lakóit várják, akik védettségi igazolvánnyal vehetnek részt a programokon.

Tapodi Kálmán

Filvig Géza polgármester és Zsikó Zoltán igazgató

Fotó: Tapodi Kálmán

A szerdai képviselő-testületi ülés napirendjei között szerepelt a Paprika Piknik – a képviselők nagy többséggel jóváhagyták a háromnapos, csak védettségi igazolvánnyal látogatható programokat. A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Filvig Géza polgármester és Zsikó Zoltán, a szervező Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ igazgatója számoltak be a piknikről.

– A képviselő-testület ma döntött és erősítette meg, hogy a járványhelyzet miatt Paprika Fesztivált nem, de egy ahhoz hasonló nagyrendezvényt, Csíplek Kalocsa – Paprika Piknik elnevezéssel fog tartani – közölte Filvig Géza, aki hozzátette: a város jó adottságokkal bír, például a hungarikumokat tekintve, de most nehéz helyzetben van a pandémia miatt, hiszen sok a törvényi korlátozás. Mint a városvezető hangsúlyozta: szeptember második hétvégéjén azonban szeretnének egy olyan programot biztosítani, ami boldogsággal tölti el a lakosságot.

– Van egy jó szlogen, amit majd egyre többet fognak tőlem hallani: „Ha mindenkit boldoggá akarsz tenni, akkor árulj fagyit!” Én nem akarok mindenkit boldoggá tenni, csak a kalocsaiakat, a kalocsai emberek nagy részét – fogalmazott Filvig Géza, aki kiemelte: már korábban is meghirdették, hogy minőségi szolgáltatást akarnak biztosítani a kalocsaiaknak.

– Kalocsát úgy szeretnénk felhelyezni az ország térképére, akár a turisztikában, fejlesztésben és gasztronómiában, ahol a méltó helye van, ahová az értékei szerint való.

Kettő hungarikumunk is van, ami a korábbi Paprika Fesztiválok középpontjában is szerepelt: a fűszerpaprika, valamint a népművészet, és ezeknek most is helyet adunk. Főzőversenyt nem hirdetünk, de a baráti társaságoknak főzéshez lehetőséget biztosítunk. Ez a hétvége a jelenlegi helyzetben a kalocsaiakról kell hogy szóljon! – jelentette ki a polgármester.

A piknikre nem hívnak meg vidéki főzőcsapatokat, és a rendezvények csak védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatók. A programok közül kiemelkedik a Halott Pénz együttes koncertje, amit a repülőtéren rendeznek meg.

– Igazán örömteli, mindenki szívét egy kicsit melengetni tudó ok miatt vagyunk itt. Ahogy az ember egy jó ételt fűszerez, mi is úgy tettünk bele ebbe a kalocsai Paprika Piknikbe mindent. Nekünk elsősorban az a célunk, hogy kedveskedjünk kicsiknek, nagyoknak, és mindenki megtalálja a kedvére valót

– mondta el Zsikó Zoltán.

Filvig Géza polgármester és Zsikó Zoltán igazgató
Fotó: Tapodi Kálmán

A repülőtéren lép fel a Halott Pénz

A Halott Pénz zenekar koncertje szeptember 11-én 21 órakor kezdődik a repülőtéren. A fellépés előtt és után is egy DJ szórakoztatja a látogatókat. A koncertre buszos transzferekkel segítik majd a közönség kijutását. A programokról, helyszínekről, parkolási lehetőségekről a város weboldalán – kalocsa.hu – is tájékoztatják az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában