koronavírus

2021.08.02. 17:58

Elkezdődött a harmadik körös oltás Kecskeméten is

Kecskeméten a harmadik körös oltási program augusztus 1-jével kezdődött meg.

baon.hu

Kecskemt, 2021. mjus 5. Ozsvr Adrienne forvos beolt egy nt az orosz Szputnyik V koronavrus elleni vakcina msodik adagjval a Bcs-Kiskun Megyei Oktatkrhz oltpontjn Kecskemten 2021. mjus 5-n. MTI/Bs Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Bús Csaba

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház közlése szerint a Rendelőintézet (6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 21.) oltópontjai vasárnaptól (augusztus 1.), míg a Bőrgondozó Intézet (6000 Kecskemét, Csabai Géza körút 21.) oltópontjai hétfőtől (augusztus 2.) tartanak nyitva. Ezt követően, a tervek szerint heti váltásban fogadják az oltásra érkezőket.

Oltópontok nyitvatartása:

Hétfőtől vasárnapig: 7.00-től 15.00-ig

Szerda és csütörtök: 11.00-től 19.00-ig

Mint írják, az oltás felvételéhez továbbra is előzetes időpontfoglalás szükséges. Erre az alábbi felületen van lehetőség: https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas

Hasznos információk:

– A harmadik oltást elsődlegesen azok igényelhetik, akik 18. életévüket betöltötték, az alapimmunizációhoz szükséges dózisokat megkapták, és az utolsó oltástól számítva legalább 4 hónap eltelt.

– Különösen javasolt felvenni a harmadik oltást időseknek, túlsúlyosoknak, krónikus és autoimmun, illetve legyengült immunrendszerű betegeknek.

– A harmadik körös oltások felvételére lehetőség van a megyei központi oltóhelyeken (kórház), illetve a háziorvosoknál is.

– A harmadik oltás típusáról az oltó orvos dönt, azonban az ajánlás szerint az, aki első két oltásnak vektorvakcinát kapott, az elölt vírust tartalmazó vagy mRNS-vakcinát kaphat emlékeztetőül, és fordítva, de az is lehetséges, hogy valaki ugyanazt az oltást kapja harmadikként, mint amilyennel az alapimmunizálása történt.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában