DUNAPATAJ

2021.07.12. 13:55

Új szórakoztatóközpont épül a Szelidi-tónál

Összesen több mint 300 millió forintból építhet télen-nyáron nyitva tartó szórakoztatóközpontot a dunapataji önkormányzat.

Gábor János

Nem csak a nyári melegben lesz érdemes a Szelidi-tóhoz látogatni

Fotó: Gábor János

A Magyar Közlönyben a napokban bejelentett kormányzati támogatásnak köszönhetően több mint 300 millió forintból építhet télen-nyáron nyitva tartó szórakoztatóközpontot a dunapataji önkormányzat. A komplexum a Szelidi-tó déli parton húzódó strandjának információs irodát, éttermet, játszóteret, szabadtéri színpadot jelenleg is kínáló turisztikai épületegyüttese és az üdülőövezetbe vezető út között épül majd meg.

Dusnoki Csaba dunapataji polgármester a baon.hu kérdésére megerősítette: olyan ingatlanban gondolkodnak, ami a nyári szezonon kívül is kikapcsolódási lehetőséget kínál. Mint hangsúlyozta: nem újabb éjszakai szórakozóhelyet hoznak létre, hanem egy beltéri sportolásra és szabadidős tevékenységekre alkalmas centrumot, benne például csocsó-, darts- és biliárdteremmel, illetve bowlingpályával. Ez a központ a tavaszi és az őszi-téli időszakban is működni fog, tehát a szintén folyamatosan elérhető horgászaton felül jelentősen kibővül a tónál egész évben elérhető programlehetőségek köre.

– Szeretnénk, ha az ide érkező vendégek és üdülővel rendelkezők még hasznosabban tudnák eltölteni a szabadidejüket, és az épület akár csapatépítő tréningeknek, családi programoknak is megfeleljen – fogalmazott a községvezető, hozzátéve: a komplex szolgáltatás érdekében büfét is üzemeltetnek majd a centrumban. – A turisztikai központ mellett fogjuk felépíteni, több mint ötszáz négyzetméteres lesz – tette hozzá Dusnoki Csaba.

Nem csak a nyári melegben lesz érdemes a Szelidi-tóhoz látogatni
Fotó: Gábor János

Az új létesítmény egy korábban elnyert 200 millió forintos gazdaságélénkítő támogatásból és a héten bejelentett egyedi kormányzati döntés nyomán további százmillió forintból épül, illetve az önkormányzat is biztosít hozzá önerőt

– erre a célra egyelőre 15 millió forintot különítettek el. Dusnoki Csaba az elszállt építőanyagárak miatt aggódva megemlítette: reméli, hogy bele fognak férni a keretbe, de ez csak az ősz folyamán záruló közbeszerzési eljárás végére dől el.

A szórakoztatóközpont a tervek szerint 2022 nyarára, legkésőbb őszére készül el, és a dunapataji önkormányzat fogja üzemeltetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában