nyár

2021.07.16. 12:01

Palotabozsokon táboroztak a kiskőrösi EGYMI diákjai

Tizennégy gyermek indult táborozni július 5-9. között Kiskőrösről, hogy részt vegyen az érdekes és mókás programokon Palotabozsokon. Délelőttönként a szomszédos Mohácsra látogattak el, ahol megnézték a Kanizsai Dorottya Múzeumot és a Busóudvart.

baon.hu

Meglátogatták a Szent Miklós vízi-és taposómalmot is, ami az országban ma már egyedülálló hely. A pedagógusoknak és a gyerekeknek egyaránt nagy élmény volt kipróbálni a taposómalmot. A falu szélén áll a ma már csak múzeumként üzemelő vasútállomás. Minden gyerkőc kipróbálhatta milyen is állomásvezetőnek lenni, sorompót felhúzni, bemondani az érkező vagy induló vonatok figyelmeztetéseit. Az állomáson felszállhattak egy régi vonatra, jegyet lyukaszthattak, felpróbálhatták a vasutasok kalapjait.

A falu tájháza is sok érdekességet tartogatott mindenki számára.

A nagy hőségben két alkalommal is strandolhatott a társaság a mohácsi strandon. A gyerekek nagyon élvezték a vízben való hűsölést, lubickolást.

Egy színházi program során ellátogatott a faluházba egy szépséges hercegnő és annak kobold barátja. Nagyon szép musical dalokat énekeltek egy kis mesés előadás keretében. Sok dalt ismertek a gyerekek, amelyeket közösen énekeltek az előadókkal.

A szabad délutánok az ismerkedéssel, tánccal, zenéléssel, focival teltek. Sok új barátság született az ott nyaraló gyerekek között.

Egész héten a kisdiákok tartották rendben a szobájukat, melyet minden reggel ellenőriztek és pontoztak. Ez volt a tábor szobatisztasági versenye. Az eredményhirdetés nagy meglepetéssel zárult: a kiskőrösi táborozók egyik szobája lett a nyertes. Mindenki nagyon örült. A nyeremény csoki és egy emléklap volt.

Fotó: Gyenizse Ágnes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában